Yalova’da ikamet eden Afşin’li hemşehrimiz Yazar Leman İnal’in Taze Bir Gün Gibi adını verdiği Öykü kitabı yayınlandı.

 Yazar Leman İnal, Türkiye genelinde imza günleri düzenlenerek tanıtılan Taze Bir Gün Gibi adlı öykü kitabı ile ilgili AFŞİN HABER MERKEZİ’ne açıklama yaptı.

 Kitapla ilgili bilgi veren İnal, ” Taze Bir Gün Gibi” kitabındaki öyküler: Bu topraklarda bir başak gibi boy veren ve yüz yıllara tohum eken insanın, doğanın öyküleri…Bu kitap, Taze Bir Günün aydınlığında her sabah sevgiliye gülümseyen aşkın öyküsü..” Bekle beni ya Armut ağacının gölgesinde ya da özleminde buluşuruz diyen aşkın öyküsü, bu kitapta yer alan hikayeler hayatın gerçeğinden harmanlandı. Hristo ve Karaca’nın aşkı içimizi öyle bir bağladı ki, çok zaman yazarken bile ağladık. Çok yakın tanığıyız bu aşkın, hem de daha dün gibi.. Biri Türk, biri Rum, sevmeleri, aşık olmaları yasaklanmış, kara kelepçeyle bağlanmış elleri ama hiç kimse ve hiçbir güç zincir vuramamış seven kalplerine..” Tanrı, rahmetler yerine tufanlar yağdırır. İnsan insanı hor görür aşağılar, ayrıştırırsa, sevdalarına yasak koyarsa işte o zaman, Tanrı lanetler yağdırır kentlerin ve insanların üstüne “Değirmen Kasabası: Özlemini çektiğimiz düşünü kurduğumuz bir dünya ya da yaşamın ucuna bir yolculuk…Değirmen Kasabası, aslında demokrasi kültürüyle, tahammül etmeyi tüm farklılıklarıyla bir arada kardeşçe yaşamayı öğrenen insanların kasabası…Bu kitapta adı geçen kahramanlar ve karakterler hayal ürünü,  ama öyküleri edebiyatın yorumu…Mekanlar, olaylar ve insanlar, gerçeğin kendisiyle yüz yüze kalmış gerçekte yaşanılan ile iç içe sarmaş dolaş olmuş, özünde o gerçeğin ta kendisi dedi.

 

Hemşehrimiz ayrıca bazı İllerde İmza günü düzenleyerek kitabın tanıtımını da bizzat yapıyor. Öte yandan Bahara doğru ise İlçemiz Afşin’de bir imza günü programı yapılacak .Hemşerimize kitabının hayırlı olmasını diliyor, yeni yeni eserler bekliyoruz.

Halil DEMİR-Afşin Haber Merkezi