Özel Hasbi Şahin İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri önemli bir etkinlik daha düzenledi. Kırılmayan yumurta etkinliğini gerçekleştirmek amacıyla, öğrenciler tasarladıkları projelerle okulumuz bahçesinde bir araya geldiler.

Konuyla ilgili Afşin Haber Merkezinin sorularını yanıtlayan Özel Hasbi Şahin İlkokulu Müdürü Ramazan Akyıl,Özellikle günümüzde internet ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve daha çok televizyon karşısında vakit geçirmenin yaygınlaşması düşünmeye, üretmeye ilginin biraz daha azalmasına neden olmaktadır. Gelişmiş ülkelere göre ülkemizde proje üretme oranının çok düşük olduğu gerçeği de hepimiz tarafından bilinmektedir. İşte Özel Hasbi Şahin İlkokulu 4.sınıf öğrencileri düşüncelerini ve fikirlerini yoğunlaştırarak yüksekten atılan çiğ bir yumurtanın nasıl olup ta kırılmayacağını yaptıkları projelerle göstermiş oldular. Özellikle kız öğrencilerin başarılı olduğu etkinlik bize kız öğrencilerde koruma içgüdüsünün daha baskın olduğunu gösterdi. Bir örnek teşkil eden bu güzel etkinliğimiz ilerleyen haftalarda da artarak devam edecektir. Öğrencilerimiz öğretmenleri ve tüm okul öğrencileri ile birlikte böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar. Ailelerin de bu etkinliğe destek vermeleri öğrencilerimizde olumlu izler bıraktı dedi.

Okul Müdürü Akyıl, gerçekleştirilen kırılmayan yumurta etkinliğinin eğitimde önemli bir yere sahip olduğunu , öğrenciler üzerinde kalıcı ve istendik davranışlar kazandırdığını, bu tür etkinlikleri desteklemek amacıyla ellerinden geleni yapacaklarını söyledi ve programı tertipleyen sınıf öğretmenlerine, velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

Okulun 4. Sınıf Sınıf öğretmeni Mehmet Taşkıran bu uygulamanın çocuk eğitimine çok önemli katkılar sağladığını söyledi.

>>>AFŞİN HABER MERKEZİ