Yeşil Şardağı Projesine Bir Hamle Daha

              Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Şardağı Ağaçlandırma Projesi” kapsamında çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, 30 bin dönüm arazinin mera vasfından çıkarılarak Orman Müdürlüğüne tahsis edildiğini söyledi. Akkoyun, geniş kapsamlı ağaçlandırma çalışmalarının sonbaharda başlayacağını belirterek,  “Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Elbistan daha güzel, sağlıklı, sıhhatli ve yemyeşil bir diyar olacak” dedi.

                “Elbistan’ın Güneşini Çalan Dağ” yakıştırması yapılan Şardağı için başlatılan “Şardağı Ağaçlandırma Projesi” için yeni hamleler başlıyor. “Çıplak ve kel görünümü ile yıllardır olumsuz görüntüler yansıtan Şardağı projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yeşil bir kuşak görünümüne kavuşacak. Beraberinde Garnizon Komutanı Yzb. Şahin Kocaköse ve Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ile birlikte açıklamalarda bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Taşburun (Ketizmen)’den başlayan ve Elbistan çıkışındaki Karaelbistan bölgesine kadar bir alanı kapsayan projenin yeni aşamaları hakkında kamuoyuna şu bilgileri aktardı:

                “Uzun vadeli bir proje. Şardağı Ağaçlandırma Projesi belli bir aşamaya geldi. 30 bin dönüm arazi mera vasfından çıkarılarak Orman Müdürlüğüne tahsis edildi. Genel toplamda 100 hektar bir bölgeyi kapsayacak olan proje için halktan da büyük istek ve talep geliyordu. Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalara ek olarak sonbaharda yeni ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Bölgede ciddi anlamda yoğun çalışma programı başlayacak. Şardağı Ağaçlandırma Projesi tamamlandığında Şardağı ve Elbistan ciddi anlamda güzel, sağlıklı, sıhhatli ve yemyeşil bir diyar olacak.

                Yılardır çıplak, kel ve ağaçlatan yoksun olarak olumsuz görüntüler sergileyen Şardağı, aynı zamanda “Elbistan’ın Güneşini Çalan Dağ” yakıştırmasını yeşil kuşak projesi ile bir nebzede olsa hafızalardan silecek.