Göksun Kaymakamlığı’ndan Şehit Ailesine Vefa Örneği

Göksun Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz yıl Haziran ayında Tunceli’nin Ovacık İlçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Karslı’nın annesinin ev yaptırılarak armağan edildi.

 

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, şehit annesi Zeliha Yağmur’u, Bozhüyük Beldesi Kayapınar Mahallesinde yapımı tamamlanan ve iç mefruşatı Türk Kızılay Göksün Şubesi tarafından karşılanan, 2 katlı müstakil evinde ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Şehit yakınları için yapılanların asla yeterli olmadığını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

“Sayın Valimizin talimatı üzerine çalışmalara başlayarak, 3 ay içerisinde bu evi yaptık. Tabii ki şehit yakınları için daha fazlasını yapmak için elimizden gelen gayreti bundan sonrada devam edeceğiz. Kısa sürede yapımı tamamlanan bu evi daha da anlamlı kılan ilçe esnafımızın katkıları ve Türk Kızılayı Göksun Şubesinin girişimleri sonucu Genel Merkezden evin tefrişatı için yapılan katkılardır. Bu ev vesilesiyle hem toplumsal dayanışma anlamında katkılar sağlanmış oldu hem de şehidimizin annesine küçük bir armağanımız oldu. Annemize hayırlı olmasını dilerken, şehidimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.”

Şehit annesi Yağmur ise, daha önceki yıkılmaya yüz tutmuş olan eski evinin sökülerek yeni bir ev yapılmasına katkıda bulunanlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Ziyarette, ilçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abdullah Yaylamış, Türk Kızılayı Göksun Şubesi Başkanı Selim Cüce, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti ve şehidin kardeşleri de hazır bulundu.