Maraşta Haber
Maraşta Haber

Göksun’da “Kumbaram Kitap Olsun” kampanyası

Göksun Kaymakamlığı, Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TİMAŞ Yayıncılık işbirliği ile  “Kumbaram Kitap Olsun” kampanya çerçevesinde planlanan “Kitap Fuarı” Belediye Kültür Salonunda açıldı. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan kitap okumanın önemine değinerek şu bilgileri verdi: “Bilindiği üzere 2008 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonluğunda “Türkiye Okuyor Kampanyası” […]

Göksun’da “Kumbaram Kitap Olsun” kampanyası

29 Mayıs 2013 - 8:26A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Göksun Kaymakamlığı, Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TİMAŞ Yayıncılık işbirliği ile  “Kumbaram Kitap Olsun” kampanya çerçevesinde planlanan “Kitap Fuarı” Belediye Kültür Salonunda açıldı.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan kitap okumanın önemine değinerek şu bilgileri verdi:

“Bilindiği üzere 2008 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonluğunda “Türkiye Okuyor Kampanyası” başlatılmıştır. Sayın Başbakanımız ve eşlerinin himayelerinde de “Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası başlatılarak bütün vatandaşlarımızın eğitim hizmetlerinden yararlanarak okur-yazar hale getirilmesi amaçlanmıştır.

Ana-Kız okuldayız kampanyasıyla okuma-yazma oranının %100’e çıkarılması yönünde kapsamlı çalışmalar yürütülürken, “Türkiye Okuyor” kampanyasıyla da hali hazırda okur-yazar olan vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi yönünde önemli çalışmalar başlatılmıştır.

Ülkemizin diğer il ve ilçelerinde olduğu gibi Göksun ilçemizde de bir yandan kurslarımız marifetiyle okur-yazarlığı %100’e çıkarma çabalarımız devam ederken diğer yandan okumayı sevdirmeye, okuma alışkanlığı edindirmeye yönelik faaliyet ve kampanyalar düzenlemekteyiz.

Bu bağlamda geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz “Yol Arkadaşın Kitap Olsun” kampanyası ile minibüslerin koltuk gözleri kitaplarla donatılmış seyahat eden vatandaşlarımızın kitaplarla yarenlik ederek, yolculuklarını okuyarak değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Kitaplar yolcuların talebi doğrultusunda şoför arkadaşlarımız tarafından yolculara hediye edilmiş, zaman içinde eksilen kitapların yerine yenileri Minibüsçüler Kooperatifi tarafından temin edilmiştir.

Bu kapsamda düzenlediğimiz diğer bir faaliyet “Göksun Okuyor” adı altında başlattığımız kitap okuma yarışması olmuştur. Yarışma için kurduğumuz komisyonda 5 temel eser belirlenmiş Meslek Yüksek Okulu ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki okullarda eğitim alan binlerce öğrencimiz kampanya şeklinde yürüttüğümüz bu yarışmaya dahil olmuş, önce okullarda daha sonra da ilçe genelinde bilgi yarışmaları yapmak suretiyle dereceye giren öğrenciler belirlenmiş en güzel ödülün okuyarak elde edilen bilgilerdir anlayışıyla birlikte teşvik olması bakımından öğrencilerimiz tablet bilgisayarla ödüllendirilmiştir.

Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam ederken Atomik yayıncılık firmasından Nuri Bayar “Kitap Kumbaram” adı altında “tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığı” benimsetmeye yönelik kumbara dağıtımı, tiyatro gösterileri, kitap fuarı, imza günü gibi sosyal etkinlikleri kapsayan bir proje teklifi aldık. Bu öneriyi değerlendirdik, hayata geçirilmesinin faydalı olacağını düşündük ve “Kitap Kumbaram” adını “Kumbaralar Kitap Olsun” şekline büründürerek 1 ay önce ilk etapta 4 bin öğrencimize kumbara dağıttık…

Bu kumbaralara öğrenciler ve veliler imkanları ölçüsünde tasarruflarını biriktirirken bizler de Kaymakamlık olarak ilgili firma ile birlikte muhtelif katkılar yapacağımız için kumbara sahibi hiç bir öğrencimiz kitap almadan bu fuardan ayrılmayacak. Biraz sonra açılışını yapacağımız fuardan en az 8 bin öğrencimiz yararlanacak olup bütün Göksunlulara da 5 gün boyunca açık olacaktır.

Fuar vesilesiyle Emniyet Müdürlüğü personeli Emniyet Müdürünün teşvikiyle kumbaralara katkı yapmak üzere kendi aralarında 1000 TL topladı, esnafımızdan, basınımızdan kitap okumanın geçmişten bugüne önemi ve faydasını vurgulayan broşür bastıran oldu. Ayrıca yerel basınımız yayınlarında bu konuya yer verdi. Kaymakamlığımıza bağlı birimlerimizde bir kumbara her gün bir tur attı ve çalışanlarımız kumbaraya katkıda bulundu. Duyarlılık gösteren herkese, özellikle öğrenci velilerine bu bağlamda çok teşekkür ediyorum.

Bugünkü araştırmalar gösteriyor ki ülkemizde televizyon başında geçirilen süre ortalama 6 saat internet başında 3 saattir. Ama maalesef bu sürenin 10’da biri bile kitap okumaya ayrılmamaktadır. Kitaplarla yarenlik etmeye başlar, o güzel matbaa kokusunu alarak okursak inanıyoruz ki okuma oranımızda yükselecektir.

Kampanya başladığında, kumbaraları dağıtırken gençlerimize, öğrencilerimize muhakkak çok sevdiğimiz arkadaşlarınız vardır, lütfen bunlar arasına kitapları da ekleyin demiştik, şimdi bu sözü tüm Göksunlu hemşerilerimize söylüyoruz kitaplarla arkadaş olun, göreceksiniz kitaplar sizin yolunuzu aydınlatacaktır. (Kaynak: Göksun Gündem&Göksun Kaymakamlığı)

23AA8kitap-17 3987Dkitap-16 AW73Ckitap-5 BKBW5kitap-15 E2KV5kitap-3 GK0TSkitap-10R6Z19kitap-9 TJVT5kitap-4UOVG3kitap-14

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda geçit vermiyor Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda g...

Göksun ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Göksun-Kayseri karayolunda ulaşımı güçlükle sağlanıyor. İlçede iki gündür devam eden ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Proje Faaliyetlerini Başlattı Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, “Memleket Meselesine Çözüm Üretiyoruz” adlı projeyi, tanıtım toplantısı düzenleyerek başlattı....

Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle Göksun...

Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın ...

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yayınladığı bir mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yılını ku...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ