Maraşta Haber
Maraşta Haber

Göksun 3. Elma Festivali Yapıldı

“Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı” sloganıyla Göksun Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığımız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Göksun Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, 3’cüsü düzenlenen “Göksun Elma Festivali” büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gün boyu düzenlenen değişik etkinliklerle gerçekleştirilen Göksun 3. Elma Festivalinde yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirilen Göksun Elma Festivalini, festival olmasının […]

Göksun 3. Elma Festivali Yapıldı

19 Ekim 2014 - 20:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

“Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı” sloganıyla Göksun Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığımız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Göksun Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından, 3’cüsü düzenlenen “Göksun Elma Festivali” büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, gün boyu düzenlenen değişik etkinliklerle gerçekleştirilen Göksun 3. Elma Festivalinde yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirilen Göksun Elma Festivalini, festival olmasının yanında bir hasat şenliği, bir hasat bayramı ve bir şükür edası olarak değerlendirdiğini söyledi.

Bu festivalin, hasat bayramının ve şükrün edasının arkasında çok ciddi bir emek olduğuna vurgu yapan Güvençer, şunları kaydetti:

“Bu etkinliğin arkasında çok ciddi bir emek var, alın teri var, helalinden kazanç arayışı var. Bu arayın temelinde de Göksunlu hemşerilerimizin, değerli çiftçilerimizin, elma üreticilerimizin emekleri var. Bu emeğe, bu emek sahiplerine sadece muhabbetle selam vermek yetmez. Ben bu emeğe, bu emek sahiplerine, en derin saygılarımla muhabbetimi de ekleyerek, şahsım, vilayetim, bütün Kahramanmaraşlı hemşerilerim, hatta ve hatta bu mübarek emeğe ihtiyaç duyan tüm Türk milleti ve Türk devleti adına selamlarımı sunuyorum.”

Vali Güvençer, “Çiftçinin ve elma üreticisinin bu emeklerini görerek, bu emeğin farkında olarak, bu emeğin çok faydalı olabilmesi için çaba sarf eden, bu festivali düşünen, organize eden başta ilçe kaymakamımız ve ilçe belediye başkanımız olmak üzere ve emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MarastaHaberCom (2)

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Aktaş ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu’nunda birer konuşma yaptığı festivalde, ayrıca festivale katılamadığı için kutlama mesajı gönderen davetlileri okundu.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlene çalışma programı nedeniyle İspanya’da olduğu için festivale katılamayan Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’da festival heyeti ve üreticilere bir mesaj gönderi.

“Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı” sloganı ile gerçekleştirilen, Göksun 3. Elma Festivaline katılamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, değerli misafirler ve çok kıymetli hemşerilerim;

Daha önceden planlanan İspanya programım nedeniyle, 3 yıldır büyük bir özveri ile hazırlamış olduğumuz, güzel ilçemiz Göksun’umuzun tanıtımına ve ilçemizde elmacılığın gelişmesine çok büyük katkıları olan, “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elmas’ı” sloganı ile gerçekleştirdiğimiz, 3. Göksun Elma Festivalinde aranızda bulunamamanın üzüntüsünü yaşıyorum.

Değerli Hemşerilerim; Her ne kadar aranızda olamasam da gönlümün ve yüreğimin sizlerle olduğunu bilmenizi isterim. İlçemizin her alanda gelişmesi ve hak ettiği konuma gelmesi için geldiği günden beri bizimle birlikte büyük bir özveri ile çalışan ve fahri hemşerimiz olarak gördüğümüz Sayın Kaymakamımız Ali Hamza Pehlivan başkanlığındaki festival ekibinin, bundan önce olduğu gibi, bu günde bu büyük organizasyonu başarı ile gerçekleştireceklerine olan inancım tamdır.

MarastaHaberCom (3)

Kıymetli elma üreticisi kardeşlerim, bu gün, güzel ilçemiz Göksun’da ulusal boyutta önemli bir yere sahip olan bir festival yapılıyorsa, biliniz ki bu sizin özverili çalışmalarınızın ve emeklerinizin ürünüdür. Sizler, gecenizi gündüzünüze katarak yıl boyu verdiğiniz emeklerin sonunda, güzel ülkemizin her yerinde olduğu gibi, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde, “Göksun Elması” olarak tercih edilen, manav ve marketlerde yerini alan, elmas değerinde elmalar üreterek ilçemizin tanıtılması ve ekonomisine katkı noktasında üzerinize düşen görevi yerine getiriyorsunuz. Bize düşen görev ise elde edilen bu ürünlerin en iyi şekilde tanıtımını yapmak ve pazar oluşturmak sureti ile hem sizlerin aile ekonomisine hem de ilçemizin ekonomisine katkı sağlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3. Göksun Elma Festivalinin, başta değerli çiftçilerimiz olmak üzere, tüm Göksun’umuza hayırlı olmasını diliyor, başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere festivalde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, festivalimize katılarak bizleri onurlandıran birbirinden değerli konuklarımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.”

Festival, değişik kategorilerde düzenlene yarışmalarda dereceye girenler ile festivale katkı sağlayan sponsorlara plaket ve ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Yarışmalarda dereceye giren ismimler ise şu şekilde;

En iyi Elma Bahçesi kategorisi; 1. Muharrem Tokuç, 2. Hacı Çalık, 3. İbrahim Işık,

En iyi Kırmızı Elma kategorisi; 1. İdris Ayar, 2. Bekir Öner, 3. Faik Ayhan,

En iyi Sarı Elma kategorisi; 1. Celal Şişik, 2. İdris Ayar, 3. Ömer Bozkurt,

En iyi Elmalı Pasta kategorisi; 1. Evru Yıldız, 2. Mediha Ünal, 3. Hacer Akoğlu.

Göksun 3. Elma Festivali’ne Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Göksun Belediyesi Başkan Vekili Oktay Sağlam, Afşin Belediye Başkan Vekili Ayşe Kılınç, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MarastaHaberCom (1)   MarastaHaberCom (4) MarastaHaberCom (5) MarastaHaberCom (6) MarastaHaberCom (7) MarastaHaberCom (8) MarastaHaberCom (9) MarastaHaberCom (10) MarastaHaberCom (11) MarastaHaberCom (12) MarastaHaberCom (13)

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ