Bir zamanların yıldız ve milli futbolcusu Saffet Sancaklı, Elbistan’a gelerek bir takım ziyaretlerde ve bire dizi görüşmelerde bulundu. Futbolu bıraktıktan sonra siyasete atılan, MHP’den milletvekili adayı olan ve galen MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi olan Sancaklı, bölgesel partililer ile Elbistan Belediye Spor maçını izledi ve selamladığı taraftarlardan büyük alkış aldı ve ilgi gördü.

Beraberinde MHP MYK Üyesi Musa Küçük, İstanbul Bağcılar MHP Başkan Vekili ve MARAŞDER Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Demir, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, MHP Afşin Belediye Başkan Aday Adayı Kazım Karakuş, MHP Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Hulusi Alagöz ve birçok partili ile Elazığ’da yapılan “Bayrak Mitingi” sonrası Elbistan’a davet edilen Saffet Sancaklı, ilçede ilgi odağı oldu.

Futbola olan düşkünlüğü halen devam ettiği gözlenen MHP MYK Üyesi Saffet Sancaklı, Elbistan Belediye Spor ile Malatya Özel İdare arasında oynanan maçı seyretti ve selamladığı taraftarlardan büyük ilgi ve destek gördü. “Ben Türküm ve hem de Balkan Türküyüm” sözleri ile siyasette yankı ve büyük destek gören çıkışıyla adından söz ettiren Sancaklı, Elbistan Belediye Spor Başkanı Ragıp Güllü ile taraftarları selamladı.

Elbistan Belediye Sporun BAL liginde oynamasını yadırgayan Sancaklı, büyük bir potansiyele sahip Elbistan’ın daha üst liglerde yer almamasına şaşırdı. Sancaklı ve beraberindeki MHP kurmayları daha sonra Elbistan’da partililer tarafından ağırlanarak, Afşin’e ve Kahramanmaraş’a yolcu edildi.