Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımının yanında Afşin ve çevresinin kültür ve sanatını tanıymak amacıyla yürüyüşler yapan Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri 3. yılda da renkli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Bu etkinliklerden bir tanesi daha önceki gün Afşin’e bağlı Armutalan Mahallesinde gerçekleşti.

Sabah namazını Afşin’de Gedikbaşı Camiinde kılan ekip Altunelma Mahallesine kadar Araçlarla Altunelma Mahallesinden sonra Armutalan Mahallesine kadar olan 14 Kilometrelik yolu ise Yürüyerek katetti.

Saat sabah 09:00 da Armutalan Mahallesine ulaşan Gönül Elçilerini Muhtar Abdulvahap Demir karşıladı.

Kahvaltı Programına Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin eski Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan,Kadastro Müdürü Halis Yanar B Termik Santral İşletme Yetkilileri,İlçe Orman Şefliği Görevlileri,Elbistan’lı Gazeteci Mehmet Göçer,Armutalan Mahallesi Muhtarı Abdulvahap Demir,Söğütderesi Mahallesi Muhtarı Yusuf Ceren,Topaktaş Mahallesi Muhtarı Necati Çoban  ve çok sayıda Gönül Elçisi katıldı.

Armutalan Camii önünde gerçekleşen Kahvaltı Programının ardından Dua yapıldı. Etkinliğe İstanbul’dan katılan Abdulkerim Polat Armutalan Mahallesinin manevi dinamiklerinden, Allah Dostu,200 yılında Hakka yürüyen Çoban Ali (k.s.)’nin hayat hikayesini anlattı. Çoban Ali için dualar yapıldı.

Daha sonra Sarı Mağara denilen mevkiiye kadar yürüyen Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri burada ilçenin saklı doğal güzelliklerini keşfetti. Gönül Elçileri ayrıca Hurman Kalesi,Kuruhan gibi Bölgenin Tarihi yerlerini de gezerek bilgi aldılar.

>>>Haber-Fotoğraf-Görüntü:Halil Demir/Afşin Haber Merkezi