Oldukça uzun geçen yaz döneminin ardından birden bastıran kış, Elbistan’a ilk karı getirdi. İlçe merkezinde 5 santimi bulan kar için Elbistan Belediyesi Kar Temizleme Timleri temizlik çalışmalarını yaptı. Yığınlara ve daha fazla kar kalınlığına fırsat verilmeden başlayana çalışmalarında ekiplere ayrıca 6 CSP, 2 Roder, 2 Grayder, 6 Kamyon, 1 adet kar kürüme ve tuz serpme aracıda eşlik etti.

Ana caddeler başta olmak üzere ara sokaklarda bile yapılan çalışmalarla ilçe merkezinde yayaların ve araçların daha güvenli ulaşım yapması amaçlandı. Ara sokaklarda kamyonet ve elle temizleme ekibi olmak üzere yaklaşık 100 personel ile hizmet sundu.

Özelikle kar yağışı başlamadan Elbistan Belediyesi Kar Timleri ve Karla Mücadele Araçları hazırlıklarını tamamlayarak hazır kıta olarak beklemeye başladı. Kar yağmaya başladığı andan itibaren çalışmalarına hız verdi. Yollarda biriken karları temizleyen araçlar daha sonra tuz serpme aracı ile tuzlama yaptı. Hafta boyunca süreceği tahmin edilen kar yağışı ve olumsuz hava koşullarında tüm ekipler hazırlıklı olarak beklemeye devam edecek.