Maraşta Haber
Maraşta Haber

ELBİSTAN’DA ASIL TEHLİKE!

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, diri fay hatları ile çevrili olan ilçede olası bir depremle ilgili kompleks bir çalışmanın startını verdiklerini söyledi. Başkan Gürbüz, hayati önem taşıyan konu hakkında, “Deprem eylem planını hazırlıyoruz” dedi. Elbistan’daki binaların röntgeninin çekileceğini anlatan Başkan Gürbüz, riskli binaların tespitinden kentsel dönüşüme kadar olası deprem sonrasında atılacak çalışmalara kadar […]

ELBİSTAN’DA ASIL TEHLİKE!

01 Şubat 2020 - 9:27A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, diri fay hatları ile çevrili olan ilçede olası bir depremle ilgili kompleks bir çalışmanın startını verdiklerini söyledi. Başkan Gürbüz, hayati önem taşıyan konu hakkında, “Deprem eylem planını hazırlıyoruz” dedi.

Elbistan’daki binaların röntgeninin çekileceğini anlatan Başkan Gürbüz, riskli binaların tespitinden kentsel dönüşüme kadar olası deprem sonrasında atılacak çalışmalara kadar birçok başlığın yer aldığı master eylem planı üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti.

Elbistan’ın deprem açısından riskli bölgeler arasında yer aldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Deprem riskini ortadan kaldırmamız mümkün değil ama asıl tehlikenin güvensiz yapılar olduğunun da bilinci ile hareket edeceğiz” dedi.

Elbistan’ın, olası bir depreme karşı en hazırlıklı merkezlerden biri haline gelmesini amaçladıklarını vurgulayan Başkan Gürbüz, “Son günlerde Elazığ ve Manisa’da, 1999’da da Marmara’da yaşanan depremler, şehirlerdeki deprem odaklı kentsel dönüşüm ve önlemler konusunda kaybedecek zamanımızın olmadığını bir kez daha göstermiştir. İlçemiz, deprem konusunda riskli bir kuşağın içerisinde. Bu da özellikle yapılaşmada depreme dayanıklılık noktasında sıfır tolerans göstermemizi elzem kılıyor. Bu amaçla bir süredir üzerinde çalıştığımız deprem eylem planını, daha da hızlandırmak istiyoruz. Master planımız, deprem odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları, mevcut alt yapı ve ulaşım ağının depreme dayanıklı hale getirilmesi, deprem sonrası toplanma/barınma alanları ve bu konudaki eğitimler gibi 4 ana başlık altında değerlendirilerek hazırlanacak. Başta ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımızla ortak hareket ederek hızlı bir şekilde vatandaşlarımızla el birliği içerisinde bu süreci yönetmek istiyoruz. Elbistan’ımızı, olası bir depreme karşı en hazırlıklı merkezlerden biri haline dönüştürmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Olası depremle ilgili olarak hazırladıkları eylem planının deprem öncesi ve sonrasında atılacak adımlardan oluştuğunun bilgisini veren Başkan Gürbüz, şöyle devam etti:

“Hem deprem öncesini hem de sonrasını planlayan kompleks bir çalışmamız var. Öncelikli olarak, şehrimizi depreme hazırlamamız gerekiyor. Önemli olan deprem gerçeğine uyum sağlayabilmek. Bu yüzden de ilçemizdeki konut stokunun envanterini çıkarıp ne kadar riskli yapı varsa, o binaların tespitini yapacağız. Öncelikle kırılgan yapı stoku nedeniyle müdahale bekleyen mahallelerden başlayıp etap etap ilerleyeceğiz. Deprem yükü hesaplamaları sonucunda güçlendirme gerektiren binalarla ilgili de hızla gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ortak hareket ederek kentsel dönüşümün aciliyet gerektirdiği bölgelere müdahalede bulunacağız. Süreci, vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Depremin ne zaman olacağının bilinmesi imkansız ama biz deprem yarın olacakmış gibi hazırlık çalışmalarına hızla başladık. Ülkemizin değişik yerlerinde yaşanan depremler ve sonrasında yaşanan acılarla Elbistanlı hemşerilerimizin karşı karşıya kalmaması adına vatandaşlarımızla birlikte bu süreci yönetmek durumundayız.

Bizim asıl amacımız, depreme dayanıklı ve günümüz yaşam koşullarına uygun hayat alanları oluşturmak ve şehrimizin tarihi kimliğini yansıtan ve planlı şehirleşmenin önünü açan projeleri Elbistan’a kazandırmaktır.”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, son olarak Elazığ merkezli depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diledi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ