Olmayan Tomografiye İşlem Bile Yapılmış. Kahramanmaraş Elbistan merkezli 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 14 doktor gözaltına alındı.

                Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Grup Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, ilçede bir süre önce kapanan özel bir hastanede görevli doktorların evrakta sahtecilik yaptığı iddiası üzerine çalışma başlattı.

                Soruşturma kapsamında 18 doktor hakkında, ”Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurumlarını dolandırdıkları” iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı. 

                Elbistan merkezli Elazığ, Kayseri, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Balıkesir, Bursa, Batman, Bartın, Sakarya ve Malatya’da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 18 doktordan 14’ünü gözaltına aldı. Diğer 4 şüphelinin yakalanması için ise arama çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

                “Kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” iddiasıyla gözaltına alınan A.A, A.I, B.A, C.K, F.S, M.G.K, N.G.E, Ş.G, S.Z, M.Ç, Y.D, C.T.K, A.Y. ve N.Y. sağlık kontrolünden geçirilerek emniyette işlemlerine başlandı.

                 Operasyonla ilgili olarak Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

                “Cumhuriyet Başsavcılığımızca Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren özel bir hastane çalışanları ile ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Belgede Sahtecilik suçları kapsamında Ö.E.N. Hastanesinde geçmiş dönemlerde doktor olarak görev yaparak şüpheli konumunda bulunan toplam 18 doktor hakkında, Kamu Kurum Aleyhine Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından 23.06.2016 günü Elbistan merkezli olmak üzere Elazığ, Kayseri, İstanbul, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Balıkesir, Bursa, Batman, Bartın, Sakarya ve Malatya illerinde toplam 18 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, bu şahıslardan A.A., A.İ., B.A., C.K., F.S., M.G.K., N.G.E., Ş.G., S.Z., M.Ç., Y.D., C.T.K., A.Y. ve N.Y. olmak üzere 14 şahıs Elbistan KOM Grup Amirliğince yakalanmış, halen 4 şahsın yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.” 

                 Şüphelilerin, bazı kişilere muayene ve benzeri sağlık hizmetleri için hastaneye başvuru yapmış gösterip sözde tedavi uyguladığı, tomografi cihazı olmadığı halde bu işlemle ilgili fatura düzenlediği, bu yolla kamu kurumlarını zarara uğrattığı iddia edildi.