AB Gençlik Projeleri kapsamında Elbistan İlçesini ziyaret eden Hırvatistan uyruklu öğrenciler tarihi Ulu Camii ve Pınarbaşı mesire alanına hayran kaldılar.

 

 

Kahramanmaraş İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin, “Taşların Hikayesi” isimli projenin,  proje ortağı Hırvatistan’dan 25 Temmuz 2013 ilimize  gelerek  özellikle taş yapıları incelemeye aldılar. Bu Proje kapsamında tarihi taş yapıtların geçmişi  incelenip fotoğrafları çekilecek ve bir  katalog oluşturularak  ülkeler arası tanıtıma katkı sağlanacak.

 

Kahramanmaraş İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Hırvatistan uyruklu öğrenciler Elbistan İlçesini ziyaret ederek , ilçenin Güneşli Mahallesi’nde bulunan kesme taş, mermer, tuğladan yapılmış tarihi Ulu Camii’yi gezdiler. Ulu camiye ve özellikle caminin minaresine  hayran kalan misafir eğitimciler burada bol bol fotoğraf çekerek arşivlerine eklediler. Genelde Türk turistler için Türkçe olarak hazırlanan caminin tarihini anlatan levhayı İngilizceye çevirmek, tercümana düştü.

Öğrenciler Ceyhan Nehrinin kaynağı olan Pınarbaşı mesire alanına da geçerek gezi ve incelemelerini zenginleştirdiler.

 

Proje ortaklarının bu kapsamda Kahramanmaraş il merkezinde  Taş Medrese, Ulu Camii, Hatuniye Camii, İklime Hatun Mescidi, Ceyhan Köprüsü ve konaklar, Elbistan’da Ulu Camii, Afşin’de Eshab-ı Kehf Külliyesi inceleme araştırma yapacağı önemli yapıtlar olarak gezeceği yerler arasında bulunuyor.