Büyük nüfus yoğunluğu ve Elbistan’da özellikle ticari alanda büyük katkıları bulunan Darendeliler, kurdukları Darendeliler Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği çatısı altında bir kez daha buluştular. Görkemli bir törenle gerçekleşen açılışa renkli ve seçkin simalar katıldı. Dernek Başkanı Mustafa Eren açılışa iştirak eden tüm konuklarına teşekkür ederek, başarılı ve önemli faaliyetler içinde olacaklarını kaydetti.

Darendeliler Kalkınma Dayanışma ve Kalkınma Derneği’nin açılışına; CHP İlçe Başkanı Naci Göçmen ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Ali Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılaç, Başhekim Yardımcısı Ferruh Kılıç, iş adamları, siyasiler ve çok sayıda esnaf yer aldı.

Darendeliler Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin görkemli açılışında katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Elbistan’ın Sesi Gazetesinin kurucusu Mehmet Göçer, dernek yöneticilerine yararlı, başarılı ve önemli çalışmalar dileğinde bulundu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mahir Ünal ve Nevzat Pakdil, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile Kaymakam Tuncay Akkoyun, mazeretleri nedeniyle katılamadıkları açılışa telgraf ve not kutlamaları ile hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Darendeliler Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Eren ise açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ Darendeliler olarak maddi ve manevi beraberliğimize katkı sağlayacak bir çatının altında bulunacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Bizler Darendeliler olarak Elbistan’ımızı çok seviyoruz. Amacımız ayrışmayı değil; kardeşliği, yardımlaşmayı, paylaşmayı sistemli bir hale getirmektir. Elbistan’ımıza ve hemşerilerimize daha düzenli hizmet edeceğiz.

Elbistan ve çevre illerine kapılarımızı sonuna kadar açacağız. Aslında ilk isim olarak “Elbistan ve Çevre İlçeleri Koruma ve Yaşatma Derneği” düşünmüştük. Ancak bu ismin amacımızı ve misyonumuzu dağınık hale getirecekti. Daha sonra vazgeçerek mevcut ismimizde karar kıldık. Gayemiz akrabalık bağlarının dahi zayıflatıldığı hatta koptuğu bir dönemde hemşerilerimizi sosyal bir çatı altında bir araya getirmek, yeni kuşakların birbirlerini tanımalarını sağlamak; dahası sevinçlerimizi, kederlerimizi paylaşmak, paylaştıkça yardımlaşmanın, birlik olmanın güzelliğini yaşamak olacaktır.”