Muharrem ayının kutsal değerlerine, güzelliğine ve paylaşımcılığına Ülkü Ocakları da katıldı. EMYO Okul Başkanlığı tarafından ilk defa organize edilen paylaşım etkinliğine katılan Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Kılınç, “Muharrem Ayının Dinimiz de önemli bir yeri bulunmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan önemli bir sebeptir. Bu zamanlar da özellikle birlik olmaya kardeş olmaya çok ihtiyacımız var. O yüzden bu anlamlı günü gelenek haline getireceğiz ve herkesin birlik beraberlik içinde olmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Eğitime başladığı yıllardan itibaren ilk defa EMYO Okul Öğrenci Temsilciliği tarafından gerçekleşen Aşure Günü etkinliğine Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç, yönetim kurulu üyeleri ve EMYO Okul Başkanı Osman Cihat Kılınç ve öğrenciler katıldı. Sıcak, samimi ve paylaşımın güzelliklerinin sergilendiği programda konuşan Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde ve Müslüman ülkelerinde muharrem ayı içinde Aşure Günü kutlanmaktadır. Peygamber efendimiz ile Ehli Beyt sevgisinin dayanışma ve kaynaşma günüdür. Dinimiz de önemli bir yeri bulunmaktadır. Bizde geleneksel hale getirerek Aşure Gününü kutlamaktayız. Aşure Günü; dini motiflerle bir araya gelen, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz bir gündür. Birlik ve beraberliğe şu zaman da çok ihtiyacımız var. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor ve bu günün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşünceler içinde, Hak Teâlâ; Al bayrağın rüzgârını daim etsin. Bozkurtların ömrünü uzun etsin. Gönlümüzden millet, yüreğimizden devlet, ruhumuzdan hasret, bileğimizden kuvvet eksik olmasın. İnancımız tükenmesin. Yolumuz, bahtımız ve alnımız açık olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”