Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elbistan Tarımına Kadın Çiftçiler El Attı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Elbistan’da üretim yapan 94 çiftçiye yüzde 50 hibe yoluyla olmak üzere 714 bin 462 TL tutarında bahçe traktörü ve değişik türlerde tarım makinelerini görkemli bir hak sahiplerine teslim etti. Teslim töreninde yaşanan diyaloglar arasında en ilginç olanları ise kadın çiftçilerle yapılan […]

Elbistan Tarımına Kadın Çiftçiler El Attı

10 Eylül 2014 - 20:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Elbistan’da üretim yapan 94 çiftçiye yüzde 50 hibe yoluyla olmak üzere 714 bin 462 TL tutarında bahçe traktörü ve değişik türlerde tarım makinelerini görkemli bir hak sahiplerine teslim etti.

Teslim töreninde yaşanan diyaloglar arasında en ilginç olanları ise kadın çiftçilerle yapılan sohbetlerdi. Kaymakam Akkoyun, traktörde yer alan hak sahibi kadın çiftçilere bölge ve ülke tarımına yapacakları katkılar için başarılar diledi, teşekkür etti.

Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen tarım makineleri teslim törenine; Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aliemiroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ayhan Özcan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Adem Köse, Müh. Cuma Güngör, İhsan Şen ve Meliha Bostancı, projenin tedarikçi firma yetkilileri, hak sahibi çiftçiler ve yakınları yer aldı.

Programa ev sahipliği yapan Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ayhan Özcan, açılış konuşmasında Elbistan ve bölge çiftçisinin üretimine büyük katkılar sağlayacak olan projenin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aliemiroğlu ise yaptığı bilgilendirme konuşmasında, Elbistan ovasına ve çiftçisinin üretimindeki konumuna dikkat çekerek, proje ile üretimime kalite ve kolaylıklar geleceğini söyledi. Aliemiroğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Bugüne kadar İl Müdürlüğümüze genel toplamda 3 bin 193 adet makine ve ekipmana 14 milyon 486 bin 553 TL hibe desteği yapılmıştır. 2014 yılında ise toplam başvuru sayısı 2 bin 727, hibe ihtiyacı 30 milyon 555 bin 938, hibe verilecek kişi sayısı 409 ve bu kişilere verilecek hibe tutarı ise 2 milyon 235 bin 277 TL’dir. Elbistan’da toplam başvuru sayısı 951 kişidir. Hibe almaya hak kazanan çiftçi sayısı 94’tür ve hibe tutarı 714 bin 462 TL’dir. Göksun, Afşin, Ekinözü ve Nurhak’ta ise hibe verilecek toplam çiftçi sayısı 99 kişidir.

Elbistan’da yüzde 50 hibe destekli tarım makineleri ve ekipmanlar arasında 10’u bahçe traktörü olmak üzere diskli tırmık, pancar sökme makinesi, taş toplama makinesi, çayır biçme makinesi, el traktörü bulunmaktadır. Çiftçilerimize, çiftçilerimize, Elbistan’a ve bölgemize hayırlı olması temennisiyle bol ve bereketli hasatlar diliyorum. Özellikle tarıma katkı sağlayan kadın çiftçilerimize başarılar dileğiyle teşekkür ediyorum”

Kaymakam Akkoyun’da projenin Elbistan ve bölge tarımına yapacağı katkının önemine dikkat çekerek, “Bu yatırımlar çiftçilerimiz ve bölge yatırımı adına çok önemli. Ürün ve hasatların bu ekipmanlarla birlikte artacağına inanıyorum. İnşallah bu projelerin devamı gelir. Tarım aletleri ve iş makinelerinin bölge çiftçilerimize ve Elbistan’a hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Akkoyun, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aliemiroğlu, Elbistan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ayhan Özcan, hak sahibi çiftçilere teslim aldıkları tarım aletlerinin başında hayırlı oldun dileklerini iletti. Yaşanan diyaloglar arasında en ilginç olanları ise kadın çiftçilerle yapılan sohbetlerdi. Kaymakam Akkoyun, traktörde yer alan hak sahibi kadın çiftçilere bölge ve ülke tarımına yapacakları katkılar için başarılar diledi, teşekkür etti.

Kadın Çiftçiler 4 Kadın Çiftçiler 2 Kadın Çiftçiler 3

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ