Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elbistan Rüyasına Kavuşuyor, Doğalgaz için Dev Adım !

Elbistan, Afşin, Termik Santraller adına her alanda büyük önem taşıyan, sağlıklı yaşam, temiz çevre ve ekonomi adına üst düzey kazanımların sağlanacağı Afşin-Elbistan ve Divriği Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için ilk adım atıldı ve taraflar arasında gerçekleşen törenle resmi imza atıldı. İmza törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşmada, “Elbistan ve […]

Elbistan Rüyasına Kavuşuyor, Doğalgaz için Dev Adım !

13 Mayıs 2015 - 13:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Elbistan, Afşin, Termik Santraller adına her alanda büyük önem taşıyan, sağlıklı yaşam, temiz çevre ve ekonomi adına üst düzey kazanımların sağlanacağı Afşin-Elbistan ve Divriği Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için ilk adım atıldı ve taraflar arasında gerçekleşen törenle resmi imza atıldı.

İmza törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşmada, “Elbistan ve Afşin bölgesi uluslar arası yatırımcıların ilgilendiren önemli bir bölgedir. Bölge insanımız bu yatırımları hak ediyor” dedi.

Afşin-Elbistan A Termik Santralinde gerçekleşen Afşin-Elbistan ve Divriği Doğal Gaz Boru Hattı Projesi resmi imza törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Alb. Coşkun Doğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Afşin Kaymakamı Fatih Akgül, EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, Botaş Genel Müdürü Mehmet Konuk, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Siyasi parti temsilcileri, sendika, oda ve dernek başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda santral personeli katıldı.

Rüyadan Geleceğe 2

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan resmi imza töreninde ilk konuşmayı yapan BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Konuk, doğal gaz yatırımının bölgeye birçok alanda önemli değerler katacağını ifade ederek, “Konut, sanayi ve termik santrallerin ihtiyacı gelecek olan doğal gaz ile karşılanacak. AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal, projenin gerçekleşmesi için ilk güden itibaren destekçisi ve takipçisi oldu” şeklinde konuştu.

Daha sonra katılımcılara hitap eden AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle Sayın Bakanımıza destekleriyle birçok ilimizde olmayan doğalgaz Elbistan’a ve Afşin’e geliyor. Bu kazanç sağlam iradeli siyasetin sonucudur. Ama yıllardır siyasetin dışında yapılanma oluşturdular. Milletin iradesi devletin her noktasına yansımalıdır. Millet bize iradesini temsil etme yetkisini verdikçe milletin hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Siyasetin gücünü artırmak zorundayız. Şehirlerimizi, ilçelerimizi birbirine rakip etmeyeceğiz. Elbistan-Afşin, Kahramanmaraş-Gaziantep birbirine rakip olmamalı, kardeş olmalı. Birlikte büyümeli.

İmza törenini de özellikle Elbistan ve Afşin’in ortak bir merkezinde gerçekleştiriyoruz. Bölgeye doğal gaz gelmesi konusunda bizim dışımızda gelişen 2 ihale iptali zaman kaybına neden oldu. Ancak bu zaman kaybı ilgili firma ile anlaşılarak öne alınmalı. Sürecin zamanından daha önce bitmesini istiyoruz. Sayın Enerji Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Öncelikle Çöllolar Kömür Havzasında hayatını kaybeden ve toprak altında kalan maden işçilerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum. milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Bu yatırım istihdam demektir. Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Milletvekilleri bu projenin gerçekleşmesi için başımın etini didik didik yediler. Kahramanmaraş Milletvekillerinin ilk projesi doğal gaz projesidir. Bu ısrarla istendi. Bu yatırımın bölgeye kazandırılmasında Elbistan ve Afşin Belediyelerinin yanında olacağız.

Rüyadan Geleceğe 3

Afşin ve Elbistan bölgesi uluslar arası yatırımcıları ilgilendiren büyük bir bölgedir. Japon, Katar, Güney Kore’den birçok kişi bu bölgeyi çok iyi biliyor. Burada 10 milyar dolarlık bir yatırım hayata geçecek. 360 megavatlık 2 yeni termik santral daha kuracağız. Türkiye’nin büyük bir miktardaki linyit rezervi Afşin-Elbistan’da bulunmaktadır. Bu yerli ve yenilenebilir kaynakları ekonomiye kazandıracağız.

Afşin-Elbistan Termik Santrali ve Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüklerinin özelleştirilmesinden dolayı işçilerin duyduğu endişeye ve içinde bulunduğu duruma da değinen Bakan Yıldız, “Hiçbir işçimizi kapı dışarı bırakmadık, bırakmayacağız. İsterlerde özelde çalışabilirler. İstemezlerse EÜAŞ’de başımızın üzeride yerleri var. İşçi kardeşlerimiz mağdur edilmeyecek. İşçiler, aileleri tedirgin olmasın. Özel sektör çalıştırdığında işimi kaybederim diye bir şey yok. Çalışkan insanlarsınız. Alın teri döküyorsunuz. Endişeniz olmasın” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Konuk ve ilgili firma yetkilisi arasında resmi imza töreni alkışlar arasında gerçekleşti. Bakan Taner ve AK Parti Grup Başkanvekili Ünal’ın ısrarlı teklifleri ve pazarlığı karşısında 640 gün sürecek boru hattı ihale projesi 500 güne indirildi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ