Aktif, etkin ve başarılı organizeleri ile dikkat çeken Elbistan Fenerbahçeliler Derneği (EFBD), 13 Mayıs 2014’te Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybeden maden şehitleri için Mevlid-i Şerif okuttu. Çarşı Atik Camide okutulan Mevlid-i Şerif programda Kurucu Başkan Rıdvan Berktaş ile yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar yer aldı.

301 madencinin Soma Faciasında hayatını kaybetmesinin ardından, yaşanan acının paylaşımı devam ediyor. Elbistan Fenerbahçeliler Derneği de acı ve yas paylaşımına Soma Maden Şehitlerine Mevlid-i Şerif okutarak ortak oldu. Dualarla anılan maden şehitlerini anma ve Mevlid-i Şerif okutma programına EFBD Kurucu Başkanı Rıdvan Berktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Dedeler, Kuddusi Tasalı, Mesut Topsakal ve Seyit Özkanlı ile vatandaşlar katıldı.

Elbistan İlçe Müftüsü Abdussamet Pat tarafından okunan, Soma Maden Şehitleri için Mevlid-i Şerif programı hakkında değerlendirmelerde bulunan EFBD Kurucu Başkanı Berktaş, “13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da yaşana facia hepimizin yüreklerini dağladı. Yaşanan acılara ortak olmak ve Maden Şehitlerimizi dualarla anmak adına Mevlid-i Şerif okuttuk. Tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına ve madenci camiasına Elbistan Fenerbahçeliler Derneği adına başsağlığı diliyorum. İlçe Müftüsü Sayın Abdussamet Pat’a da katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’mizin başı sağ olsun” sözleri ile duygularını dile getirdi.