Elbistan Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadelede başarılı operasyonlara imza atıyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, durumundan şüphe edilen bir kişinin aracında ve evinde yaptığı aramada toplam 2 bin 120 paket kaçak sigara ele geçirildi. Ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında elde edilen ve araştırılan bilgiler doğrultusunda ikinci bir şüphelinin evinde 768 gram esrar  çıktı.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği, durumundan şüphen edilen park halindeki araçta arama yaptı. Yapılan aramada ise aracın içinde 800 paket kaçak sigara bulundu. Olayı ve araştırmayı derinleştiren polis, daha sonra şahsın evinde bir arama gerçekleştirdi ve bin 320 adet sigara ele geçirdi. Genel toplamda 2 bin 120 paket kaçak sigaraya el konuldu. Söz konusu araç ikinci kez aynı suça karıştığı için emniyet tarafından kontrol ve muhafaza altına alındı. Kişi yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Diğer yandan Elbistan Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine bağlı ekipler tarafından yapılan çalışma ile elde edilen bilgiler ışığında şüpheli durumda bulunan ve takip altında bulunan başka bir kişinin evinde yapılan aramada 768 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli şahıs gözaltına alındı. İsmi açıklanmayan kişi hakkında uyuşturucu madde ticareti yapmaktan yasal işlemler yapılarak adli makamlara sevk edildi.