Elbistan Bölge Hastanesi için yapılan girişimlerin ardından en önemli ilk adım 24 Ekim 2013’te atılıyor. AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan ve bölge insanı için en önemli ve büyük yatırımlar arasında yer alan 300 Yataklı Modern Elbistan Bölge Hastanesinin 24 Ekim 2013’te ihaleye çıkacağını müjdeledi. Başkan Kısaca, yaptığı açıklamalarda, “İhale Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. İhaleyi alan firmayla imzalanacak sözleşmenin ardından inşaat çalışmaları start alacak” dedi.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca müjdeli haberle ilgili olarak kamuoyuna yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Elbistan Bölge Hastanesi 3. Nesil teknoloji ile donatılacak. 300 Yataklı Bölge Hastanesi Samsun Çarşamba’da yapılan hastanenin özelliklerinin referans alındı. Çarşamba ilçesindeki hastane projesine 30 bin m2 fazladan ek yapılacak. Elbistan’a 70 bin metrekaresi kapalı alanı olan bir devasa bir sağlık merkezi kazandıracağız.

Elbistan Bölge Hastanesi inşaatının 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Hizmete başlamasıyla birlikte Elbistan ve bölge ilçeleri sağlık açısından birçok yeni kazanım elde edecek. Aslında şu anda bile Elbistan, birçok ilçenin ve bölgenin sağlık merkezi konumunda. Hizmette bulunan Elbistan Devlet Hastanesi hizmetleri büyük oranda karşılıyor. Yaptığımız girişimlerimizde en önemli adımı atıyoruz. Yeni yapılacak 300 Yataklı Bölge Hastanemizle Elbistan’ın önemi bölgede daha artacak. Vatandaşlarımız en iyi ve kapsamlı sağlık hizmetini başka illere gitmeden yanı başlarında alma imkânı bulacaklar. Sevklerin önüne büyük oranda geçilecek ve vatandaşlarımız yollarda mağdur olmayacak.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, girim ve iş takibi konusunda AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın konuyu çok yakından izlediğini ifade ederek,

“Proje ve çalışmalar AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal tarafından bizzat takip ediliyor. Verdiği destek için kendisine bölge halkı adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu müjdeyi son Ankara ziyaretimizde elde ettik ve kamuoyuna müjde olarak veriyoruz. Gelinen nokta çok olumlu.7 katlı olarak planlanan 300 yataklı bölge hastanesinin; 65’e yakın 2 kişilik, 100’ün üzerinde 1 kişilik, 10’dan fazla süit, enfeksiyonlu hasta odaları, poliklinikler, 100’e yakın muayene odası, ameliyathaneler, genel ve cerrahi yoğun bakım odası, yeni doğan bakım odası ve diğer idari birimler ve bölümlerden oluşması planlandı.

Hastane 70 bin metrekare alana 1 bodrum, 1 zemin ve 7 normal kat olarak inşa edilecek. Tahmini bedeli 58 milyon 500 bin TL olan projenin 2013 yılı ödeneği de 5 milyon TL. Elbistan 300 Yataklı Bölge Hastanesi, 3. Nesil hastaneler kapsamında. Hastane binası, kendi elektriğini kendi üreten akıllı bina özelliklere de sahip olacak. Böyle bir yatırım Elbistan ve bölge insanımıza çok yakışacak” dedi.