Elbistan Gençlik Merkezi (EGM), Organ Bağışı Haftası nedeniyle anlamlı bir organize gerçekleştirerek, kan bağışı kampanyası düzenledi. Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanında açılan Türk Kızılay’ı çadırında bir günlük mesai saatleri içinde rekor bir bağış gerçekleşti ve 200 kişi kan bağışında bulundu. EGM Müdürü Ahmet Yılmaz, organizeyi hayata geçiren öğrencilere, Türk Kızılay’ı personeline ve kan bağışında buluna vatandaşlara teşekkür etti.

                Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yapılabilecek çalışmalar yürüten Elbistan Gençlik Merkezi Müdürlüğü öğrencileri, bağış kapsamı anlamlında bir fikir yürüterek, kan bağışı organizasyonu yapma düşüncelerini EGM Müdürü Ahmet Yılmaz’a ilettiler. Düşüncenin doğruluğundan hareket eden Yılmaz, Türk Kızılayı yetkilileri ile görüşerek, Elbistan’da kan bağışı organizesi düzenleyeceklerini ve anlamı haftaya katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

                Yapılan görüşmelerin ardından Elbistan’a gelen Türk Kızılayı, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanına çadır kurarak vatandaşların kan bağışlarını kabul etti. Bir günlük mesai içinde 200 kişinin kan bağışında bulunmasını yüksek ve önemli bir değer olarak ifade eden EGM Müdürü Ahmet Yılmaz,

“Gençlerimizden gelen teklifler doğrultusunda yaptığımız kan bağışı kampanyasına bir günlük mesai saatleri içinde olmasına rağmen yoğun bir katılım gerçekleşti. Vatandaşlarımızın yanı sıra davette bulunduğumuz kurumlardan da önemli ölçüde katılım gerçekleşti.

Düşüncelerinden dolayı öğrenci kardeşlerimize, teklif kabulünden dolayı Türk Kızılayı yetkililerine ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Organ Bağışı Haftasına, kan bağışı organizesi ile katkı sağlamak Elbistan Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve gençleri adına bizleri mutlu etti” sözleri ile memnuniyetini dile getirdi.