Maraşta Haber
Maraşta Haber

Eğitim İş Elbistan Temsilcisi Hamamcı: “İki Başlı Eğitim Başladı”

Eğitim İş Sendikası Elbistan Temsilciliği Başkanı Hasan Hamamcı, MEB tarafından yönetmeliği ağır bir dille eleştirerek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hamamcı, “AKP bu düzenleme ile Mısır’daki devrik lider Mursi’ye özenmektedir. Osmanlı’nın çöküş nedenlerinden biri olan iki başlı eğitim sisteminin başladığının göstergesidir. Ülkemiz siyasetinde son düzlüğünü koşan AKP, giderayak kör hedeflerini gerçekleştirme cüretini artırmaktadır” dedi. Eğitim İş Sendikası […]

Eğitim İş Elbistan Temsilcisi Hamamcı: “İki Başlı Eğitim Başladı”

13 Eylül 2013 - 12:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Eğitim İş Sendikası Elbistan Temsilciliği Başkanı Hasan Hamamcı, MEB tarafından yönetmeliği ağır bir dille eleştirerek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hamamcı, “AKP bu düzenleme ile Mısır’daki devrik lider Mursi’ye özenmektedir. Osmanlı’nın çöküş nedenlerinden biri olan iki başlı eğitim sisteminin başladığının göstergesidir. Ülkemiz siyasetinde son düzlüğünü koşan AKP, giderayak kör hedeflerini gerçekleştirme cüretini artırmaktadır” dedi.

Eğitim İş Sendikası Elbistan Temsilciliği Başkanı Hasan Hamamcı kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yönetmeliği ayrıntılı olarak incelediğimizde kapalı kapılar ardında hazırlanarak apar-topar uygulamaya geçirme iradesinin arkasında yatan gerçeği rahatlıkla tespit etmek mümkün. Bakanlık yönetmelikle 11 yıllık AKP iktidarı döneminde sistematik bir biçimde sürdürülen eğitimi gericileştirme ve ticarileştirme politikasını pekiştirmeye çalışmıştır. Bu amaçla yönetmelikten önceki Ortaöğretim Yönetmeliğinde olan “Atatürk ilke ve devrimleri’’ çıkarılmış, ders kitaplarında ulusal belleğimizi oluşturan konular yok sayılmış, öğretmen kılavuz kitaplarında Atatürk portresi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’ye yer verme zorunluluğu düzenlenmemiştir.

“Evli olanların kayıtları yapılmaz, öğrenci iken evlenenlerin okulla ilişiği kesilerek kayıtları e-Okul üzerinden Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir” ifadesi utanç verici kabul edilemez bir hükümdür. Bakanlık adeta eğitim çağındaki çocuklarımızı kamu gücünü suistimal ederek evliliğe teşvik etmektedir. Çağdaş eğitim sistemlerinde bir benzerine rastlanmayan bu skandal düzenleme, Cumhuriyetimizin çağdaş eğitim hedeflerinin AKP elinde yitip gittiğinin çarpıcı kanıtıdır. AKP bu düzenleme ile Mısır’daki devrik lider Mursi’ye özenmektedir.

Bir yandan SBS’yi yılda 12 sınava çıkararak öğrencilerimize yarış atı muamelesini reva görerek özel dershaneciliği palazlandıracaksın diğer yandan ise özellikle yurt dışında bulunan cemaat okullarında okuyan öğrencilere sınavsız kayıt hakkı vererek adalet duygusunu ayaklar altına alacaksın. Bu ayrıcalıklı zümre yaratma girişimini sineye çekmemiz mümkün değildir.

Bugüne kadar adı konulmayan gerçek hukuki dayanak kazanmış, Milli Eğitim Bakanlığı adeta Diyanet İşlerine Başkanlığı’na bağlanmıştır. Söz konusu maddede, “Anadolu imam-hatip ve imam-hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri gerek ders saatleri içerisinde, gerekse ders saatleri dışında olmak üzere öğrencilerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi için çevreyle ilişki kurmalarına rehberlik ederek mesleki uygulamalarının verimli olması yönünde çalışmalar yapar, dinî konularda halkın bilgilendirilmesine yönelik faaliyetlere katılır” yazmaktadır. Bu maddeyi okullarda ibadethane açılmasını öngören 99. madde ile birlikte değerlendirirsek İmam Hatip Liselerindeki meslek dersi öğretmenlerine AKP’nin deyimiyle “mele” yetkisi verilmektedir.

Madde kapsamına dahil olan öğretmenler, devlet adına cemaat ve tarikat çalışması yapacaklar, kamu kaynaklarıyla tarikatlara işgücü olarak hizmet edeceklerdir. Başka hiçbir branş öğretmenine verilmeyen bu görev ve sorumluğun daha doğrusu yetkinin sadece İmam Hatip Liselerindeki meslek dersi öğretmenlerine verilmesi “Öğretim Birliği’’nin tamamen ortadan kaldırılarak Osmanlı’nın çöküş nedenlerinden biri olan iki başlı eğitim sisteminin başladığının göstergesidir. Ülkemiz siyasetinde son düzlüğünü koşan AKP, giderayak kör hedeflerini gerçekleştirme cüretini artırmaktadır. Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet’in değer ve kazanımlarını, öğretim birliğini var oluş gerekçesi sayan Eğitim-İş utanç verici bu çağdışı yönetmeliğe karşı gereken her türlü meşru mücadelesini sürdürecektir.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ