Elbistan ve bölgesinde faaliyet gösteren 21 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile oluşturulan, özellikle Suriye’de yaşanan savaşta mağdur olan Müslümanlara yaptıkları yerinde teslim yardımlarla dikkatleri üzerine çeken Elbistan Dayanışma Platformu (EDP) Heyeti Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’u makamında ziyaret ederek yeni ve daha kapsamlı yardım organizesi hakkında bilgi aktardılar.

Yerel basın ile Proma Altınşiş Restaurant&Kafede gerçekleştirilen “Suriye’ye Battaniye ve Katı Gıda Yardım Kampanyası”nın kamuoyuna aktarılmasının ardından Akif Pak Başkanlığındaki heyet, Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat ile birlikte Kaymakam Akkoyun’a yeni ve daha kapsamlı yardım kampanyası hakkında çalışma ve programlarını aktardılar.

21 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden; İsmail Yılmaz, Gürbüz İlhan, Abdullah Özgişi, Fatih Özcan, İdris Göçer, Yusuf Kurnaz, Gökhan Kanar, Yalçın Özdemir’den oluşan heyet adına açıklamalarda bulunan Akif Pak, yardımlar ve kampanya konusundaki detaylar ile Kaymakam Akkoyun’a bilgiler verdi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’da gerçekleştirilecek olan battaniye ve katı gıda yardım kampanyasında Elbistan Kaymakamlığı olarak her türlü destek ve katkıyı sunacaklarını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akkoyun, Akif Pak ve beraberindeki heyete çalışmalarında başarılar dileğinde bulundu.