Türkiye Maden İşçileri Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi, Soma’da gerçekleştirilen ve Türkiye’nin birçok bölgesinden binlerce işçinin katılımıyla gerçekleşen “İş Cinayetleri Özelleştirme Yalana Soyguna Karşı Kamulaştırma”  mitinginin ardından büyük faciada hayatını kaybeden 301 maden şehidini kabirleri başında saygı, şükran ve dualarla andılar.

Sadece Türkiye’nin değil Dünyanın en büyük maden facialarından biri olarak tarihe geçen Soma Maden Faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi Maden İş EL-AF Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok maden işçisi ile birlikte Soma2da bulunan toplu mezarlıkta dualarla anıldılar.

Maden İş Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sarıçiçek, maden şehitliğini ziyaret ve dualarla anma programı hakkında, yaşanan acıların büyüklüğüne ve dramına dikkat çekerek, “Bu acılar unutulmuyor. Yaşanan faciada kaybedilen her maden şehidi için bizlerden de birer parça koptu. Acıların yaylaşarak ve dualarla hafifleyeceği inancıyla maden şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek, kabirleri başında onları dualarla anarak ruhlarını şad ettik” sözleriyle yaşanan büyük facianın geride bıraktığı izlerin unutulamayacağına dikkat çekti.

Maden İş Sendikası olarak, Soma’daki facianın bir daha yaşanmaması gerektiğine vurgu yapan Maden İş EL-AF Şubesi Başkan Yardımcısı Yaşar Sarıçiçek, sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirterek, maden camiasının herkesin sahip çıkması gerekliliğini vurguladı.