Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) kapsamında yer alan Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye Valileri, belediye başkanları ve diğer ileri gelen üst düzey bürokratlar Elbistan’a hayran kaldılar.

Özellikle Dünyada doğduğu andan itibaren nehir olma özelliğini elinde bulunduran Ceyhan Nehrinin kaynak merkezi olan Pınarbaşı’nı kuşbakışı Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve diğer misafirlerle seyreden Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, “Ceyhan Nehrini ilk kez Elbistan’da gördüm, tanıdım ve çok beğendim” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında her 3 ayda bir Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de gerçekleşen DOĞAKA Bölgesel Toplantısı için Elbistan’a gelen Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Alay Komutanı Alb. Coşkun Doğan, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un ev sahipliğinde Pınarbaşı Kale Restaurat&Kafede ağırlandılar.

Afşin’de yapılacak DOĞAKA Bölgesel Toplantı öncesi Pınarbaşı’nı Kale Restaurattan kuşbakışı seyreden üst düzey yönetici, idareci ve diğer misafirler, Dünyada doğduğu andan itibaren nehir olma özeliğini elinde bulunduran Ceyhan Nehrinin kaynağı Pınarbaşı göze adeta hayran kaldılar.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Elbistan’ı duyduğunu ancak görmediğini, bu toplantı ile Elbistan’ı tanıma ve gezme imkânı bulduğunu ifade ederek,”Elbistan sayesinde Ceyhan Nehrinin kaynağı Pınarbaşı’nı ilk kez gördüm ve çok beğendim. Gerçekten çok önemli bir güzellik ve değer” dedi.

Pınarbaşı Kale Restauratta Pınarbaşı’nı kuşbakışı gören alanda hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkanı Durmuş Küçük Pınarbaşı Mesire alının tüm konuklara gezdirerek, çalışmalar ve sahip olunan güzel değerler hakkında bilgiler aktardılar. Sonbaharın güzel manzaraları eşliğinde Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Alay Komutanı Alb. Coşkun Doğan, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Ali Aşık ve diğer misafirler günün anısına doyasıya hatıra fotoğrafı çektirdiler. Elbistan’ın ve Pınarbaşı’nın güzelliklerini anılarına eklediler.

Elbistan Gündem Haber Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Gazeteci-Yazar Hasanaki ise üst düzey idareci ve konuklarla çekilen hatıra fotoğrafında yer alarak, yansıtılan güzelliklere eşlik etti. Daha sonra Elbistan’dan ayrılan konuklara Elbistan halkı ve Elbistan Yerel Basını adına teşekkür eden Hasanaki, başarılar ve hayırlı yolculuklar dileğinde bulundu.