Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Çocuk İstismarını Kadınlar Durduracak”

CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanlığı, son dönemlerde artarak devam eden çocuk istismarlarını protesto etmek için Elbistan caddelerinde eylem gerçekleştirdi. Dikkat çeken ortak teması ise “Çocuk istismarını kadınlar durduracak” oldu. Eğitimin önemini ifade eden CHP’li kadınlar oturarak kitap okudular. CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanlığı ilginç, çarpıcı ve önemli bir eyleme imza attı. CHP’li kadınlar son yıllarda […]

“Çocuk İstismarını Kadınlar Durduracak”

05 Mart 2018 - 22:21A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanlığı, son dönemlerde artarak devam eden çocuk istismarlarını protesto etmek için Elbistan caddelerinde eylem gerçekleştirdi. Dikkat çeken ortak teması ise “Çocuk istismarını kadınlar durduracak” oldu. Eğitimin önemini ifade eden CHP’li kadınlar oturarak kitap okudular.

CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanlığı ilginç, çarpıcı ve önemli bir eyleme imza attı. CHP’li kadınlar son yıllarda ülke genelinde giderek artan çocuk istismarına “Dur” demek için, Ahmet Karacabey Caddesi’nde ‘Çocuk istismarını kadınlar durduracak’ sloganıyla bir araya geldi. Çocuk istismarı konusunda eğitimin önemine dikkat çekmek için yere oturarak kitap okuyan kadınlar, ellerinde çocuk istismarı ve kadına şiddete karşı olduklarını belirten pankart ve dövizler taşıdı.

Protesto eyleminde kamuoyuna açıklamalarda bulunan CHP Elbistan Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç, konu hakkında şunları söyledi:

“Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı bugün çıkmış “çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir” diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi “söylediği başka yaptığı başka” olmaktan öteye geçiremiyor.

Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları, vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak sübyan mektepleri ile mevcut iktidar, çocuk istismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir.

Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır; birincisi cezaları artırmak, ikincisi ise istismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur, istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. Küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz.

Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Başkan Aytaç’ın basın açıklamasının ardından, CHP Kadın Kolları Üyeleri yaşanan olaylarda eğitim eksikliğine dikkat çekerek, kaldırıma oturup bir süre kitap okudular.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ