Maraşta Haber
Maraşta Haber

CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Soydan “Hükümete Olan Güven Sarsıldı”

Türkiye’yi sarsan ve birkaç gündür ülke gündemine bomba gibi düşen tolsuzluk ve rüşvet olaylarına bir tepki de CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Eğitimci-Gazeteci-Yazar Doğan Soydan’dan geldi. Soydan yaptığı açıklamalarda yaşanan ve ortaya çıkan olayları, “Bu depremi, bu afeti yapanlar ve yaratanlar bizleri, yani halkımızı koruyup kollaması gereken, şefkatine sığındığımız hükümet yetkilileri olunca, hükümete olan güvenimiz […]

CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Soydan “Hükümete Olan Güven Sarsıldı”

20 Aralık 2013 - 21:59A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Türkiye’yi sarsan ve birkaç gündür ülke gündemine bomba gibi düşen tolsuzluk ve rüşvet olaylarına bir tepki de CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Eğitimci-Gazeteci-Yazar Doğan Soydan’dan geldi.

Soydan yaptığı açıklamalarda yaşanan ve ortaya çıkan olayları, “Bu depremi, bu afeti yapanlar ve yaratanlar bizleri, yani halkımızı koruyup kollaması gereken, şefkatine sığındığımız hükümet yetkilileri olunca, hükümete olan güvenimiz hepten sarsılmıştır” sözleriyle dile getirdi.

CHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Eğitimci-Gazeteci-Yazar Doğan Soydan, rüşvet ve yolsuzluk olayları hakkında ilginç tespitlerde ve değerlendirmelerde bulundu. Doğan açıklamalarında şunları söyledi:

RÜŞVET VE YOLSUZLUK AFETTİR YIKIMDIR

“Bilindiği üzere ülkemiz rüşvet, yolsuzluk hırsızlık ve kaçakçılık haberleriyle sarsılıyor. “Sarsılıyor” diyorum çünkü bu bir depremdir, yıkımdır, afettir. Yıkılan ise Türkiye Cumhuriyetinin temeli, ülkemizin değerleri, halkımızın güvenidir. Bu depremi, bu afeti yapanlar ve yaratanlar bizleri, yani halkımızı koruyup kollaması gereken, şefkatine sığındığımız hükümet yetkilileri olunca, hükümete olan güvenimiz hepten sarsılmıştır. Oysa devlet halkını koruyan, kollayan, iyi günden şefkat, kötü günde yardım elini uzatan büyük bir kavramdır. Devlete Güvenmek, devlete sığınmak deyimlerini dilimizden düşürmeyiz; çünkü iyi günde, kötü günde devlete güvenir, devlete sığınırız.

GÜVENSİZLİK VE PANİK İÇİNDEYİZ

Fakat görüyoruz ki, insanlarımız geçim derdiyle boğuşurken, Van’da Gölcük’te insanlar hala çadırlarda barınırken, çocukları ayaklarına ayakkabı bulamazken, bizleri koruması gereken devlet yetkilileri yolsuzluk, hırsızlık, vurgun, talan yapıyorlar. Kiminin evinden, kiminin cebinden ayakkabı kutularından trilyonlar çıkıyorlar. Kime güveneceğiz? Kime sığınacağız? Millet olarak, vatandaş olarak büyük bir korku, güvensizlik ve panik içindeyiz.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul’da, Ankara’da gözaltına alınanlardan bir kısmına dikkat çekmek istiyorum. İşadamları, Bürokratlar, Bakan çocukları ve bunlarla birlikte yolsuzluğa bulaşan, bulaştırılan daire amirleri, memurları. Hayret! İran kökenli bir iş adamı ülkemize geliyor, elini kolunu sallaya sallaya, Bakan çocuklarıyla, bürokratlarla altın kaçakçılığı, sahte belge düzenliyor. Hayali ihracat yapıyor. Yabancıları sahte belgelerle Türk vatandaşlığına geçiriyor. Bu yoldan 87 milyar avroluk vurgun yapıyor.

Belediyelerin imara açmadığı en kıymetli arsalar, araziler, Sit alanları, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu üzerinden rüşvet verilerek imara açılıyor, milyarlarca liralık rant elde ediliyor. Fatih Belediye Başkanı, belediye sınırları içinde ki Sit alanlarının imara açılması için 1,5 milyon dolar rüşvet istiyor, Japon mühendislerin olumsuz raporlarına rağmen Marmaray güzergâhında bulunan bir araziye rüşvet karşılığında otel inşaatı izni veriliyor. Topkapı sarayında ki tarihi eserler, bazı Arap Şeyhlerine satılıyor. Bir Bakan 1,5 milyon dolar rüşvet alırken görüntülendiği iddia ediliyor. Hayret! Bunları duymak bizleri korkutuyor, hükümete olan güvenimiz yok oluyor ve bilge halkımız “Keser döner sap döner, bir gün olur hesap döner” diyordu.

KESER DÖNDÜ HESAP DÖNDÜ

Görüyoruz ki keser döndü ve hesap döndü. Bizler millet olarak, halk olarak, vatandaş olarak bundan böyle hükümete güvenimiz kalmamıştır. Uyanık olalım, birlik olalım, devletin ve milletin eski huzurlu günlere, güzel yarınlara kavuşması için demokratik hakkımızı, yetkimizi ve gücümüzü iyi kullanalım. Sicili bozuk insanları iyi tanıyalım, onlara prim vermeyelim, fırsat vermeyelim.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ