Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Bize Cenazemizi Verin”

Çöllolar Maden Şehidi Ailesinden ‘Anıt Mezar’ İsyanı:“Bize Cenazemizi Verin”                6-10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen, madencilik dünyasının en büyük ve acı felaketlerinden biri olan Afşin-Çöllolar Kömüz Havzasında 11 kişinin hayatını kaybedişinin 4. yıldönümünde ‘Maden Şehitleri” dualarla anıldı. Çöllolar Kömür İşletmesinin Yetkili Kurumu Park Teknik, Maden İş Sendikası EL-AF […]

“Bize Cenazemizi Verin”

15 Şubat 2015 - 14:38A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Çöllolar Maden Şehidi Ailesinden ‘Anıt Mezar’ İsyanı:“Bize Cenazemizi Verin”

               6-10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen, madencilik dünyasının en büyük ve acı felaketlerinden biri olan Afşin-Çöllolar Kömüz Havzasında 11 kişinin hayatını kaybedişinin 4. yıldönümünde ‘Maden Şehitleri” dualarla anıldı. Çöllolar Kömür İşletmesinin Yetkili Kurumu Park Teknik, Maden İş Sendikası EL-AF Şubesi ve TES İŞ Sendikası Afşin-Elbistan Şubesi yetkilileri ile işletme çalışanlarının yer aldığı anıt açma ve anma gününe maden şehidi ailesinin isyanı damgasını vurdu: “Bize Cenazemizi Verin!”

                10 Şubat 2014, 11 Maden işçisinin halen toprak altında kaldığı Afşin Elbistan Çöllolar Kömür Havzasında meydana gelen göçüğün 4. yıldönümüydü. 4 yıldır halen toprak altında olan işçiler için göçüğün meydana geldiği alanda anma töreni düzenlendi ve Maden Şehitleri adına yapılan Anıt Mezarın da açılışı yapıldı.

Anıt mezarın üzerinde 10 Maden işçisinin ismi yazılı bulunurken Maden şehitlerinden Muhsin Koşan’ın ismi Anıtta yer almadı.

                Anıt Mezarın yapılmasına en başından beri karşı çıkan Muhsin Koşan’ın ailesi düzenlenen törende yazılı bir basın açıklaması yaparak, “Biz Anıt Mezar değil Muhsin Koşan’ın cenazesini istiyoruz” diye duruma adeta isyan ettiler.

Çöllolar Kömür Havzası İşletme Yetkili Kurumu Park Teknik Yetkilileri, Maden İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı ile yönetim kurulu üyeleri, TES İŞ Sendikası Afşin-Elbistan Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Maden İş Sendikası Eski Genel Başkanı ve İŞ KUR Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aslan ile yüzlerce madencinin yer aldığı, dualarla anmanın gerçekleştiği programda basın açıklaması yapan Koşan Ailesi isyanlarını şu ifadelerle dile getirdi:

“Anıt Mezar diye bir şeyin dinen yerinin olmadığını ve bunu kabul etmediğimizi böyle bir şeyin yapımının bizleri daha fazla üzeceğini beyan ettik. Anıt mezar istemiyoruz. Bizler cenazelerimizi istiyoruz. Çıkartın verin bizler mezarlarını yaparız.”

CEVAP BEKLEYEN “İSYAN” SORULARI!

Acılı aile Anıt Mezar ile ilgili kafalarına takılan soruları da yetkililere sorarak şöyle sıraladı;

“Anıt mezar yapmanın dinen doğru olup olmadığını araştırdınız mı? Konu ile alakalı varsa elinizde kaynak belge vs. kamuoyuyla paylaşır mısınız? Israrla sizlere Anıt mezar istemediğimizi söylememize rağmen bu anıt mezarı yaparak cenazelerin çıkartılması taleplerimize nokta mı koymak istiyorsunuz? Cenazelerin çıkartılması teknik olarak mümkün değil midir? Cenazelerin çıkartılması çok ciddi bir külfet gerektirdiği için hiç bir kazanç elde etmeden cenazeleri çıkartmak işinize gelmediğinden dolayı mı cenazeleri çıkartmak istemiyorsunuz? Cenazelerin teknik olarak çıkartılması mümkün değil ise cenaze sahiplerine konuyu teknik olarak anlatan resmi bir yazı verdiniz mi? Vermediyseniz ki vermediniz o zaman bu belgeyi talep ediyoruz verir misiniz? Her şeye rağmen anıt mezar yapılacaktı ise yarın bir gün ne olacağı belli olmayan, kuş uçmaz kervan geçmez gözden ırak olan Çöllolar’a mı yapılmalıydı? Anıt mezarı yapmak için Afşin veya Elbistan’da şehir merkezinde yer bulamadınız mı? Belediyelerden talep ettiniz de yok mu dediler. Yoksa gözden ırak olan akıllardan da ırak olur diye mi düşündünüz?”

Acılı aile ayrıca “Geç kalan adalet, adalet değildir” diyerek Türkiye Maden Mühendisleri Odasından Raporlama çalışması içinde yardım talebinde bulundular.

Bize Cenazemizi Verin 3 copy Bize Cenazemizi Verin 4 copy Bize Cenazemizi Verin 5 copy

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ