Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başkan Gürbüz’e Naçizane Tavsiyeler!.

NEDEN?                 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürütürken, kendisine Elbistan Belediye Başkan Adaylığı görevinin tevdi edilmesinin ardından gerçekleşen 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde bu göreve seçilen Elbistan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürbüz’e 40 yıllık gazeteci ve 60 yıllık Elbistanlı olarak naçizane tavsiyelerde bulunmak zorunda kaldım. Elbistan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürbüz, bu naçizane […]

Başkan Gürbüz’e Naçizane Tavsiyeler!.

16 Mayıs 2019 - 3:53A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

NEDEN?

                Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürütürken, kendisine Elbistan Belediye Başkan Adaylığı görevinin tevdi edilmesinin ardından gerçekleşen 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde bu göreve seçilen Elbistan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürbüz’e 40 yıllık gazeteci ve 60 yıllık Elbistanlı olarak naçizane tavsiyelerde bulunmak zorunda kaldım.

Elbistan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürbüz, bu naçizane tavsiyelerimi ister tavsiye, ister uyarı isterse bir vatandaş eleştirisi olarak kabul etsin. Ben kendimi bir Elbistanlı olarak tespit, öneri ve düşüncelerimi geleceğe not düşmek adına sorumlu hissediyorum. Kendisine yönelteceğim soruları “ NEDEN?” ifadesi ile yöneltiyorum.

Elbistan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürbüz, yoğun, zorlu ve hatta bıçak sırtı bir seçim sonrasında Elbistan dışından gelen bir Elbistanlı olarak, iktidarın, yerel idarenin, Kahramanmaraş İl Yönetimi ve parti il başkanlığının ve hatta Ankara merkezli Sayın Mahir Ünal destekli etkin bir kampanya ile seçimlerden yaklaşık 7 bin fark oyla Elbistan Belediye Başkanı seçilmiştir. Kendisini kutluyor ve bir kez daha Elbistan için büyük vaatlerini Elbistan’a hizmet olarak beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Seçimler sonrasında Elbistan Belediye Başkanlığı görevine seçilen Sayın Gürbüz, şartlar ne olursa olsun en az bir yıl alışma, tanışma, kavrama, tespit ve gözlemler sonucu hizmet ve proje sunucu konuma gelecektir. Bu gayet doğaldır. Yani Gürbüz’ün bir yıllık tecrübe edinme sürecine ihtiyacı vardır. Bekleyeceğiz, göreceğiz.

Ancak seçimlerden sonra büyük hizmetler ve projeleri beklerken atılan küçük adımların büyük yankılar ve eleştirileri beraberinde getirdiğini kendisine ifade etmek istiyorum. “Balıkesir Kadrosu” ve “Elbistan Kadrosu” arasında yaşanan gel gitlerin ve uzlaşmazlıkların bir an önce noktalanması dilek ve temennisiyle;

  • Elbistan’da yaklaşık 25 yıldır yani çeyrek asırdır süregelen her ramazanda uygulanan geleneksel iftar sofraları kaldırıldı. Bunun ekonomik, israf ve tasarruf düşüncesiyle gerçekleştiği yönündeki gerekçeler ne kadar doğrudur? En zor zamanlarda ve en kötü imkânsızlıklar zamanında hayat bulunan ramazan iftar sofralarına nokta koymakla binlerce yoksul ve sıcak yemeğe ihtiyaç duyan insanlar iftar sofralarından mahrum kaldı. Her ne kadar tespit edilen ihtiyaç sahiplerine sıcak iftar yemeği servis ediliyor ama daha önceki 25 yılda da hem iftar sofraları hem de iftar yemeği servisleri aksamadan yapılıyordu. Elbistan’da bu yükü 25 yıldır taşıyan hayırsever Elbistan halkı ve esnafı gururla yükleniyordu. Kimse kalmadı mı? Gerçekten bunun adı tasarruf mu? Bu uygulama son buldu. NEDEN?
  • Yine mübarek ramazan ayında Elbistan Köprübaşı Şehit Mehmet İnan Parkında ramazan etkinlikleri düzenleniyordu. Bu etkinliklerde bıçak gibi kesildi. Elbistan halkı bu etkinliklere layık değil mi? İstemiyor mu? Yoksa bu tür kutsal etkinlikler tasarruf mu gerektiriyor. Geçmiş yıllarda öylesine güzel ve yoğun katılımlar ile gerçekleşen geleneksel ramazan etkinlikleri bu yıl yapılmıyor. NEDEN?
  • Geçmiş dönemlerde kutsal günlerde özellikle mübarek gece ve kandillerde yatsı namazı ve kandil ibadetleri sonucu kandil ekmekleri, keteleri halka ikram edilir, kutsal paylaşımın güzelliği yaşanırdı. Un, su ve yağ ile Elbistan Halk Ekmek Fabrikasında kendi personelleri ile hazırlanan ketelerde tasarrufun kurbanı mı oldu. Bu maddi değeri küçük, manevi değeri büyük kutsal paylaşım ne oldu da durdu. NEDEN?
  • Yine ramazan aylarında yüzyılların geleneği olan iftar ve sahur topu atılmaz oldu. Bu da mı tasarruf Sayın Başkan, bu damı tasarruf. Görevim gereği her iftar bir mekânda veya evimde iftarı ve ezanı beklerken insanların ezanı duyamaması gayet normal. İftar topu oruç açmaya sesli bir işarettir. Acaba uçan kuşların sağlığı mı düşünülüyor? Çok uzaklardan su deposundan atılan bir topun veya havavi fişeğin maliyeti ne kadar olabilir ki? Sahurda belki ses kirliliği var diyelim ama ezanı duymakta zorluk çeken ve ezanı bekleyen on binlerce insan için bu uygulama başlayamaz mı? Her iftar bir sesli havai fişek ücreti ödeyecek bir hayırsever bulunamaz mı? Bu beklentiyi halk sorguluyor: NEDEN?
  • Diğer bir konuda Elbistan’ın 50 yılı yani yarım asrı aşkın bir geleneği vardı! Elbistan vefat ilanlarına ve duyurularına büyük hassasiyet gösterir ve müsamaha göstermez. Elbistan Belediyesi hoparlöründen vefat ilanları kim tarafından ve neden kesildi. Bu da mı tasarruf Sayın Başkan bu da mı tasarruf? İmkânı olmayan yüzlerce vatandaş cami cami gezecek araca ve imkâna sahip olmaya bilir. Gücü ve imkânı bir veya iki camiye gidecek durumda olabilir. Hâlbuki belediye anonsları ile tek adresten tüm Elbistan halkı yaşanacak bir acıya ortak olabilmek için bu ilanları dinliyordu. Bu işgüzarlık kimin eseri? Geri dönülemez mi? Halk bu durumu da size bizim aracılığımızla soruyor. NEDEN?

 Şu da bir gerçek Elbistan Belediye Başkan Vekili görevini 4 ay yürüten ve aktif çalışmaları ile adı seçim sürecinde hizmette olsa Ahmet Tıraş, yükünüzü hafifletti. Size uzun bir süre kazandırdı. Sizin yaptığınız çalışmaları da aksatmadan gazetemde, internet sitemde ve facebook sayfamda binlerce okuyucuya aktarıyorum. Aktarmaya da devam edeceğiz. Ancak devede kulak gibi kalacak tavsiye ve uyarılarımızı lütfen dikkate alın. Elbistan kozmopolittik ve yüksek oranda muhafazakâr bir yapıya sahip. Sizin de inanç ağırlığınızın yoğunluğunu biliyorum. Küçük ama önemli olduğuna inandığım halkın bu hassasiyetlerine lütfen kulak verin. Devasa projelerle, dev bütçelerle ve siyasi iktidarın gücüyle geldiğiniz hizmet makamında böylesine küçük olayların akla bile gelmemesi gerekmez miydi?

Başarılı gelecek ve takdir küçük ayrıntılarda gizlidir. Bu gizliliği size ve kamuoyuna aktarmayı görev olarak kabul ediyorum. Başarılı hizmetler dileğiyle. (Özel Not: Lütfen yerel basının başarılarını, sizlere verdiği değeri ve katkıyı göz ardı etmeyin. Dünya sadece sosyal medya değildir. Öncelikle yerel medyadır. Saygılarımla. Elbistan Halkı Adına: Elbistan Gündem Haber HASANAKİ.)

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ