Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başkan Erkoç: “Göksun’u 100 yıllık içmesuyuna kavuşturduk”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun’u 100 yıllık içmesuyuna kavuşturduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun Mehmetbey’de Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan kaptaj çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Göksun’un içme suyunu sağlayan kaptajda basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Başkan Erkoç, Büyükşehir’in her yerde olduğunu söyledi. Göksun’u […]

Başkan Erkoç: “Göksun’u 100 yıllık içmesuyuna kavuşturduk”

30 Aralık 2015 - 20:44A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun’u 100 yıllık içmesuyuna kavuşturduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun Mehmetbey’de Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan kaptaj çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Göksun’un içme suyunu sağlayan kaptajda basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Başkan Erkoç, Büyükşehir’in her yerde olduğunu söyledi.

Göksun’u 100 yıllık içmesuyuna kavuşturduklarına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Göksun ilçemizin içmesuyu burada gördüğünüz kaynaktan sağlanmakta idi. Ancak her kış gelmesiyle yağmur suları buraya karışır ve şebekelere su vermekte zorluk yaşanırdı. Biz göreve gelmeden önce Büyükşehir’in her yerde olacağı sözünü vermiştik.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaremiz burada yaptığı kaptaj çalışmalarıyla bu kaynağı koruma altına aldı ve aynı zamanda Göksun ve bağlı mahallelerine daha kaliteli ve 100 yıl yetecek içmesuyu sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi olarak göreve gelmeden önce ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getiriyoruz. Bu kaptaj tesislerimizin Göksunlu hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çalışmaları kısa sürede tamamlayan arkadaşlarımızı da kutluyorum” dedi.

Daha sonra kısa bir açıklamada bulunan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise bu kaptaj ile sel sularının içmesuyuna karışmadığına işaret ederek: “Dere yatağında açıkta olan ve her türlü güvenlik riski bulunan Mehmetbey Kaynaklarına, modern kaptaj tesisleri yapılarak sel sularının içmesuyu kaynağımıza karışmasına engel olunmuştur. Göksunumuzda 8 mahalle ile birlikte Taşaoluk, Mehmetbey ve Çağlayan Mahallelerimizin içmesuyu buradan karşılanacaktır. Başkanımızın da belirttiği gibi 100 yıllık içmesuyumuzu buradan karşılayacağız. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere KASKİ Genel Müdürlüğümüze ve tüm çalışanlarına Göksun Halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaptajla alakalı bilgi veren KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok ise yaptığı açıklamada içmesuyu kaynaklarına iki adet modern kaptaj yapıldığını ifade ederek; “Çalışmalardan önce hiçbir güvenlik önlemi olmayan ve dere yatağından direk olarak içme suyu borularına alınan suya, yağmur ve sel sularının karışma tehlikesi olması ve 2015 yılı ağustos ayında meydana gelen lokal yağışlarda da bu durumun yaşanmış olması sebebiyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un talimatlarıyla çalışmalar başlatılmış ve kısa bir süre içinde tamamlanmıştır. 1.500.000 TL bedelli projenin tamamlanmasının ardından hem suyun kalitesi ve güvenliği sağlanmış oldu hem de debisi 3 katına çıkarılmıştır.

Proje kapsamında; 200 m3 hacimli 2 adet kaptaj, 1.500 m3 kazı, 6.000 m3 dolgu, 380 m uzunluğunda sedde ve taş tahkimat, 500 ile 1000 mm arasında değişen çaplarda 650 metre uzunluğunda boru döşemesi, 400 m himaye çiti yapılarak kaynaktan Göksun ilçemize kaliteli ve kesintisiz içmesuyu verilmiştir” diye konuşarak bilgi verdi.

Göksun Mehmetbey’deki kaptaj tesislerinin incelenmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ı makamında ziyaret etti.

_STC9274 copy Göksun Mehmetbey İçme Suyu Sel Sonrası Göz Çalışması (37) copy_STC9311 copy _STC9380 copy _STC9421 copy Göksun Mehmetbey İçme Suyu Sel Sonrası Göz Çalışması (10) copy_1

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ