Maraşta Haber
Maraşta Haber

Barışınız Daim Olsun

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal’ın Girişimi Barışla Noktalandı Yaklaşık 3 yıl önce Elbistan’a bağlı Karahüyük Köyünde eski bir husumete bağlı olarak yaşanan olayda Aktaş ve Beştepe aileleri birer yakınları kaybetmişlerdi. Aradan geçen zaman içerisinde daha büyük acıların yaşanmaması ve barışın sağlanması için AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, devreye girdi ve beklenen […]

Barışınız Daim Olsun

13 Nisan 2014 - 21:18A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal’ın Girişimi Barışla Noktalandı

Yaklaşık 3 yıl önce Elbistan’a bağlı Karahüyük Köyünde eski bir husumete bağlı olarak yaşanan olayda Aktaş ve Beştepe aileleri birer yakınları kaybetmişlerdi. Aradan geçen zaman içerisinde daha büyük acıların yaşanmaması ve barışın sağlanması için AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, devreye girdi ve beklenen güzellikte son buldu. Her iki ailenin olumlu yaklaşımları ile kan davası sona ererken acılar barış ve dostluk yemeği ile sona erdi.

Büyükşehir Yasası ile Elbistan’ın bir mahallesi konumuna gelen Karahüyük’te 28 Ağustos 2011 tarihinde Aktaş ailesinden Hakan Aktaş, 16 Aralık 2012 tarihinde yaşanan olayda ise Beştepe ailesinden Cebrail Beştepe hayatını kaybetmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın ikna edici uzun uğraşları ve girişimlerine Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin de katkıları oldu.

Pınarbaşı Kale Restaurant&Kafede her iki ailenin buluşmasıyla barış imzalandı ve acı günlere barış yemeği ile huzurlu noktaya erişildi. Barış Buluşmasında konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe şu ifadelere yer verdi:

“Güzellikleri ancak birlik ve beraberlikle değerlendirebiliriz. Bu kadar parlak istikbalin içinde biz Karahüyük köyünde dünyayı kendimize zindan etmişiz. İnsan hatasız olmaz. Elbette fert hata yapacaktır. Beşer şaşar misali. Ama büyüklük kötülük yapanı affetmektir. İyiliğe iyilikle cevap vermek her kişi; kötülüğe iyilikle karşılık vermek ise er kişinin karıdır. Bu dünyayı cennet gibi yaşamak varken birbirimize kin besleyerek zindana çevirmek bize yakışan bir şey değil. Kardeş olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım geleceğe bakalım. Geçmişi bir kenara bırakalım. Hepimiz kardeşiz. Kardeşler arasında düşmanlık olmaz. Benim istirhamım bu güzel kararını, erdemli kararınızı devam ettirin. Karahüyük köyümüz cennet olsun. Herkes bir birbirine kardeşlik göstersin ve bundan sonraki ömrümüzü bu şekilde yaşayalım.”

Aynı zamanda kendi doğum yeri olan Karahüyük’te yaşanan acıların mutluluk ve dostluklar içinde sona ermesinin anlamına işaret eden AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, şunları söyledi:

““Burada milletvekili olarak değil bir Karahüyüklü olarak bulunuyorum. Karahüyük, hep çevrede örnek olarak gösterilirdi. 40 seneden fazladır bir sürede bir olay yaşanmadı. Ama Aktaş ve Beştepe aileleri arasında istenmeyen bir olay yaşandı. Bu süreçte konuyu çok yakından takip ettik. Bizler, doğduk gidiyoruz. Bizden sonra çocuklarımız yaşayacaklar.

Bizler inanan insanlarız. Gençlerimiz, bu yaşta büyüklerine bakarlar. Büyükleri öfke taşıyorsa, düşmanlık taşıyorsa onlar da bunu kendilerine bir örnek gibi alırlar ve taşırlar. Bu nasıl bir vebaldir düşündünüz mü? Biz ahrete de iman ediyoruz. Babam öldü, babanız öldü. Çevremizde insanlar ölüyorlar. Fani dünyadan baki olana geçiyorlar. Hesap günü var. Bizim köy, imanlı, irfanı, vicdanı, adaleti ve hakkaniyeti olan köydür. Bizim, köyümüzün adını daha da güzelleştirmemiz gerekiyor. Bana karşı sorumlusunuz; ben de size karşı sorumluyum. Bizim kardeşliğimize, hukukumuza, ecdadımıza, büyüklerimize karşı da sorumluluğumuz var. Kalplerimiz bize düşmanlığı öğütlüyorsa o ses kalpten gelmez. O ses şeytanın ve nefsin sesidir. Bugün sizleri tebrik ediyorum. Bugün ben burada nefsini ve şeytanı yenmiş, imanına, vicdanına uymuş erdemli insanlar görüyorum. Peygambere duyduğu sevginin peşinden yürümüş insanlar görüyorum. Bugün burada bizim şahadetimizle, bir barış ve kardeşlik inşa edileceği için meleklerin de buna şahitlik ettiğine inanıyorum.”

Konuşmaların ardında kan davasını sonlandırmaya karar veren aileler ve aile büyükleri birbirlerine sarılarak, tokalaşarak geçen acı ve istenmeyen günleri geride bıraktılar. Bu anlamlı güne; Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Coşkun Doğan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, muhtarlar ve davetlilerde şahitlik yaptı.

Barışıız Daim 3 Barışınız Daim 2 Barışınız Daim 4

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ