Maraşta Haber
Maraşta Haber

Anadolu Kandilleri Programına Salon Yetmedi!

Afşin Ashab-ı Kehf Tanıtım Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Anadolu Kandilleri Programı dün gece yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programa “Hazreti Peygamberin Kulluk Hayatı” konulu Konferans vermek üzere İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı. Ömer Metin Üçdemir ve Ahmet Öz’ün İlahi ve sohbetlerle renk kattığı Konferans’a katılan yaklaşık 2000 kişiye hitap etti.Seyirciler Oturulacak her yere oturdu.Sahne içini bile doldurdular..Bir çok […]

Anadolu Kandilleri Programına Salon Yetmedi!

12 Nisan 2015 - 20:04A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Afşin Ashab-ı Kehf Tanıtım Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Anadolu Kandilleri Programı dün gece yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Programa “Hazreti Peygamberin Kulluk Hayatı” konulu Konferans vermek üzere İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı.

Ömer Metin Üçdemir ve Ahmet Öz’ün İlahi ve sohbetlerle renk kattığı Konferans’a katılan yaklaşık 2000 kişiye hitap etti.Seyirciler Oturulacak her yere oturdu.Sahne içini bile doldurdular..Bir çok kişi kalabalıktan dolayı dışarıda kaldı.

Biz aslında cennetin çocuklarıyız diyen Döngeloğlu, “Allah bizi cennette yarattı. Allah babamız Hz. Adem’i bir anadan, babadan doğurtturmadı. Hz. Adem babamız 33 yaşında bir insanın kalıbında yaratıldı. Öldüğünüz zaman mahşerde babanız, dedeniz, torununuz aynı yaşta, 33 yaşında dirileceksiniz. Hanım kardeşlerim de 18 yaşında dirilecek” ifadelerini kullandı.

Döngeloğlu, Muhammedü’l Emin olarak anılan Hz. Muhammed’in peygamberlik ile görevlendirilmeden önce de güvenilen ve sevilen bir insan olduğunu söyleyerek güzel ahlakı anlattı. Döngeloğlu, “Hayatınızda çok güzel bir şey olsa ve ailenize söyleseniz onlar hemen inanmaz, şaşırarak söylediğiniz müjdeyi size defalarca onaylatırlar. Hz. Muhammed Ebu Celil’e kendisi için Muhammedü’l-Emin dedirtmiş ama biz kendi ailemize dedirtemedik. Hz. Musa’nın amcaoğlu Karun’un Hz. Musa’ya attığı iftirayı anlatan Döngeloğlu, iftara ve yalanın kul hakkı olduğunu ifade etti.

“EVİNİZ VATANINIZ GİBİDİR”

Suriye Mısır‘da yaşanan olaylardan değinen Döngeloğlu, şunları söyledi:

“Eviniz vatanınız gibidir. Vatanınız imanınız gibidir. İmanınız ahretiniz gibidir. Onlara sahip çıkınız. Bakınız Allah Resulü eşine, ‘Senin sevgin ile rızıklandırıldım ben Hatice’ demiş. Hanımı ölüm döşeğindeyken ellerinden tutup ‘ben seni çok sevdim. Rabbinin huzuruna benden önce dönüyorsun. Allah sana bu evin hakkını sorarsa ne diyeceksin, benden razı mısın’ dedi”Türkiye‘de yaşanan kadın cinayetlerinden bahseden Döngeloğlu Hz. Muhammed’in hayatı boyunca kimseye tokat atmadığını vurgulayarak şunları ekledi; “Bakın memleketimizde son 5 yılda 872 kadın sokak ortasında kocaları tarafından öldürülmüş. Nasıl bir İslam milleti olduk? Bizim önümüzde yürüyen Hz. Muhammed Mustafa hayatı boyunca kimseye tokat atmamış bir insan. Eşi mutlu olsun, eşinin gönlü olsun diye 60 yaşında peygamberimiz sokağa çıkmış yarış yapmış. Hangimiz yaparız?”

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ PROGRAMDA BULUŞTU.

Ashab-ı Kehf Tanıtım Eğitim Derneğinin düzenlediği Anadolu Kandilleri adlı program Toplumun her kesimini Kapalı spor salonunda buluştururken Programa Siyasi Parti Temsilcileri de katıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık,CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır,BBP İlçe Başkanı Ecevit Kavak ve SP İlçe Başkanı Yusuf Donar program için erkenden gelerek yerlerini aldı.Programa ayrıca Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri de katıldı.

UMRE ÇEKİLİŞİNİN ŞANSLI İSMİ AYŞE ARSLAN OLDU!

Postallı Hac ve Umre Organizasyonu tarafından yapılan Umre çekilişinde 1311 bilet numarası ile Ayşe Arslan şanslı isim oldu.Ayşe Arslan’ın çok kısa bir süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan Gazeteci Kemal Arslan’ın hanımı olduğu bildirildi.

Öte yandan Postallı Turizm Afşin Acentası Mehmet Benli bir sürpriz yaparak Ulu Camii İmam Hatibi Yusuf Donar’ın herkesin üzerinde hakkı var. Onu da bu gecenin sürprizi olarak Umreye götüreceğiz dedi.

SPONSORLARA PLAKET VERİLDİ.

Gecenin sonunda Programa sponsor olan Feyme İnşaat,Genç İnşaat,Me-Ka Grup,Yüceller Avm,Afşinbey Matbaası,Nurs Lokman Hekim,Afşin Haber Merkezi ve Postallı Turizm yetkililerine Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri tarafından plaket takdim edildi.

ÖMER DÖNGELOĞLU’NA ESHAB-I KEHF TABLOSU HEDİYE EDİLDİ.

Anadolu Kandilleri Programı sonrasında İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu,Metin Üçdemir ve Ahmet Öz’e Afşin Eshab-ı Kehf Tanıtım Eğitim Derneği Başkanı Durmuş Teneci tarafından Eshab-ı Kehf Tablosu ve Hz. Peygamberin Kulluk Hayatı isimli kitap hediye edildi.

DSCF2108 copy DSCF2179 copy

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ