TBMM AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan’a yapımı planlanan Adalet Sarayının projesinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, “Elbistan ilçemiz, modern ve bir o kadar da devasa bir Adalet Sarayına kavuşuyor. Bir olumsuzluk yaşanmazsa ihalesini önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleştireceğiz” dedi.

16 bin 540 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni Adliye Sarayının, bodrum+zemin+4 kattan oluşacağını ifade eden Ünal, yaptıkları girişimlerin ardından Elbistan’ın en önemli sorunlarından birinin daha çözüme kavuştuğunu kaydetti.

ÜNAL, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Elbistan’da bulunan mevcut adliye binası, yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip. Yeterli yer olmadığı için bazı birimler kiralık işyerlerine taşınmış durumda. Mahkeme salonları, hâkim ve savcı odaları yetersiz kaldığı için büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu amaçla yaptığımız çalışmalar ile Elbistan’a yeni Adalet Sarayının yapılması programa alındı ve avan projesi tamamlandı.

Elbistan Adalet Binası yapımına esas teşkil eden arsa, Elbistan ilçesi, Pınarbaşı Mahallesi,1967 ada 1 nolu parselde yer alıyor.  Yüzölçümü 18 bin 387 metrekaredir. Elbistan Adalet Binası birbiri ile bağlantılı savcılık bloğu, mahkeme bloğu ve diğer birimlerin olduğu blok olmak üzere 3 bloktan oluşmuştur.  Bloklar bodrum+zemin ve 4 kat olmak üzere toplam 6 katlıdır. Kapalı otoparklarla birlikte toplam inşaat alanı 16 bin 540 metrekaredir.

İnşallah herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde ihalesini önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleştireceğiz. Elbistan Adalet Sarayı, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin yanı sıra, ağır ceza merkezi olması nedeniyle de Afşin ve Göksun ile birlikte 5 ilçeye hizmet veriyor. Elbistan ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”