Maraşta Haber
Maraşta Haber

Afşin’de Yerel Yönetim Seçimlerinin Analizi‏

Allah nasip etti bir yerel seçimi daha gördük. Allah cc İnşallah daha nice yerel yönetim ve idari yönetime bizleri kavuşturur. Afşin hükümetin politikalarından ne kadar memnun olduğunu bir kez daha gösterdi. Yani Yerel seçimlerde Hükümet yanlısı tavrını sandıkta yeniledi. Afşin bu tavrıyla hayatından memnun olduğunu cümle cihana duyurmuş oldu.   Tabi ki Halkımızın teveccühüne saygı […]

Afşin’de Yerel Yönetim Seçimlerinin Analizi‏

02 Nisan 2014 - 20:46A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Allah nasip etti bir yerel seçimi daha gördük. Allah cc İnşallah daha nice yerel yönetim ve idari yönetime bizleri kavuşturur. Afşin hükümetin politikalarından ne kadar memnun olduğunu bir kez daha gösterdi. Yani Yerel seçimlerde Hükümet yanlısı tavrını sandıkta yeniledi. Afşin bu tavrıyla hayatından memnun olduğunu cümle cihana duyurmuş oldu.

 

Tabi ki Halkımızın teveccühüne saygı duymak zorundayız. Fakat Bu dönem çok ilginç olan bir seçim kampanyasına tanık olduk. CHP Afşin’imizin 10 Yıldır yönetiminde AKP belediye başkanı olarak kim gelirse gelsin. AKP’nin arkasındaki rantçı kesimin varlığına dikkat çekerek böyle bir kampanya yürüttü. MHP hükümetin,  hakkettiği halde Afşin’ e yapmadığı yatırımlar ve öz kaynaklarının çevre ilçelere peşkeş çekilmesini baz alarak bir seçim kampanyası yürütürken. AKP’li Belediye başkanı adayından hiç bir söz duymadan hiçbir icraat vadinde bulunmadan sesiz sedasız bir kampanya süreci yaşadı. Ancak seçim sonrası Sayın Mehmet Fatih GÜVEN’ in açıklaması bu dönem yerel yönetimin hizmetlerinin pekte parlak geçmeyeceğinin bir kanıtı gibi..

Mehmet Fatih GÜVEN bir yerel gazeteye verdiği demeçte.” Arkadaşlar!! Bizim Afşin halkından oy İstemeye yüzümüz yoktu. Çünkü 10 Senedir hizmet yapılmadı. Afşinli BAŞBAKANIMIZA oy verdi.”

AKP’li Belediye başkanı bu sözleriyle Afşin’imizin Hizmet alabilmesi için daha çok kapılarda esas duruş göstererek hizmet dileneceğinin açık bir kanıtı değil mi?

 

Adem YILDIZ tarafına bakacak olursak; Adem YILDIZ Pekte kaybettiğine üzülüyormuş gibi görünmüyor,

Çünkü;

“ Ben kaybetmedim kazandım, siz Afşinlinin gönlünü kazandım. Bundan sonra ben ölene kadar AFŞİN MİLLİYETCİSİ olacağım. Gücümü siz hemşerilerimden alacağım”. Diyor vee ekliyor.

“Bundan böyle bu AKP zihniyetine İnsanlığı öğreteceğim. Zaten ben hatırlatıyorum onlar yapıyor. Ben bunlara hizmeti de öğreteceğim. Afşin’imizin neye ihtiyacı varsabBen Söyleyeceğim onlar TAKLİT EDECEK, inşallah böylece Afşin’ime hizmet etmiş olacağım” diyor.

 

Adem Yıldızın Şu cümlesi daha da ilginç; “Bundan sonra onlar o koltukta yan gelip yatamayacaklar. Yapmadıkları ya da Afşin’imizin öz kaynaklarını başkasına yedirmeye kalktıklarında, bana güvenen 20 bin Afşinlimi sokağa dökmekten geri durmayacağım. Onlara muhalefet nasıl yapılır onu da öğreteceğim” diyor.

 

Adem YILDIZ bu duruşunu muhafaza ederse AKP’ li belediyeciler köşeleri dönerken çok dikkatli çalışmalı. Çünkü artık bozkurt olan Adem YILDIZ’IN Nefesini enselerinde hissedecekler. Nerde ne zaman karşılarında Bozkurt Adem YILDIZ ve ekibinin karşılarından çıkacağı belli olmayacak gibi.

 

CHP cenahına gelince; Afşin’de CHP bildiğimiz CHP, söylem var eylem yok. Sayın Selçuk GÖKDOĞAN değerli bir insan. İyi bir AFŞİN hayranı.  Kafasındaki projeler yani bize basın yoluyla aktardığı projeler. Afşin’imizin ihtiyacı olan projeler. Fakat Sayın Selçuk GÖKDOĞAN’IN anlamadığı bir husus var. AFŞİNDE CHP yok çünkü üzerinde yaşadığımız topraklar hep milliyetçi muhafazakar ailelerin oluşturduğu bir yapıya sahip. CHP’nin eskiden beri getirdiği SOSYALİST duruşa çok uzak. O yüzden CHP’nin bu topraklar üzerinde hükmü sökmez. Bunu kendi de iyi biliyor. Son seçimde 50 bin seçmenden  aldığı 2 bin küsürlük bir oy Bunun kanıtıdır. Yoksa sayın Selçuk GÖKDOĞAN Kişilik bakımından ne kadar güzide olursa olsun. CHP kimliğiyle bu Afşin’de başarılı olması mümkün değil.

 

GELELİM AFŞİN’Lİ Seçmenlerin Durumuna;

 

Afşin’imiz duman is içinde, gırtlak hastalıkları bu hava kirliliğinin den kaynaklandığını bilerek. Lağım kokuları her mahallede buram buram kokarken,musluğumuzdan lağım suları akarken, Yazın İshal, Kışın Tifo salgını kasıp kavururken, eğri büğrü ve  kaldırımsız caddeler, patates tarlalarını andıran asfalt yollarından memnun gibi görünüyor. Köyler bir bir boşalırken. Köy yoları başka ilçelere bağlanırken, boşalan köylerden gelen kardeşlerimiz çarpık kentleşme sorununu tetiklerken, çarpık kentleşmeden bir haber belediyesine yeniden evet dedi. Sürekli varoşlara doğru gecekondulaşma hızla sürerken, her yerde gecekondu kültürünü aratmayan çarpık çok katlı  binalaşma hızla sürerken. ISINMA SORUNU varken, üstüne üstlük, gelir düzeyi nüfusuna göre %88 fakir, %10 orta düzey ve %2 zengin  yani halkının büyük bir kesimi  açlık sınırının altında yaşamaya çalışan bir kesim AKP’nin belediyecilik anlayışına evet dedi. Özelleştirme adı altında İnsanlarımızın göçe zorlanmasına vesile olan ve bu konuda hiçbir tedbir almayan belediyecilik anlayışına evet dedi. Gençlerin alkol ve uyuşturucu pençesine işsizlik yüzünden hızla düştüğü bir Afşinli maalesef hiçbir icraatı olmayan hükümetine sahip çıkıyor. Afşinli seçmenler AKP’nin belediye Anlayışından çok ama çok memnun gibi görünüyor.

Halkımıza teşekkür ederiz.

Nihat Özer/Afşin Haber Merkezi Yazarı

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Afşin’de bulunan kuşu görenler hayran kaldılar Afşin’de bulunan kuşu görenler hay...

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde Türkiye’de nadir görülen ve dünya da da nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Hint...

Şampiyon Öğrencilerden Kaymakam Fatih Aksoy’a Ziyaret. Şampiyon Öğrencilerden Kaymakam Fatih Ak...

Kahramanmaraş’ta yapılan Okullararası Voleybol Turnuvasında Afşin Yatılı Orta Okulu Bayan Voleybol Takımı İl Birincisi olarak Tur...

Afşin Belediyesi tarafından ‘Hemşeri Buluşmaları’ başlatıldı. Afşin Belediyesi tarafından ‘Hemşeri Bul...

İki haftada bir Çarşamba günleri gerçekleştirilecek Hemşehri Buluşmalarında, vatandaşlar istek ve belediyeden beklentilerini direk ilet...

Afşin’e Sağlık Yüksekokulu Kuruldu Afşin’e Sağlık Yüksekokulu Kuruldu...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Afşin Sağlık Yüksek Okulu Kurulmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı Resmi...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ