Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar geçtiğimiz günlerde ilçe genelinde hava sıcaklığının eksi 12 dereceye kadar düşmesi ve kuvvetli esen Fırtına sonucu tüm ağaçların zarar gördüğünü söyledi.

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar Afşin Haber Merkezine yaptığı açıklamada “Yaşanan don olayında 95 dönüm Tarım arazisinden 275 Milyon maddi zarar tespit edildi ” dedi.

Akpınar, “Çiftçinin gördüğü bu zararın elbette Allah’ın takdiri olduğunu belirtti.Ancak Takdir’e karşı Tedbir de alınmalıdır diyen Hasan Akpınar Çiftçilerimizin Tarım Sigortası konusunda duyarlı davranması ve bilinçlenmesi gerekmektedir dedi

“Maalesef bu yıl 20 Mart’ta çiçek açmaya başlayan kayısı meyveleri, çiçek açma zamanında yaşanan şiddetli don olayından dolayı hepsi zarar gördü.” Diyen Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, “Buna Elma,Kiraz ve Sarımsak’ı da eklersek Çiftçimiz çok büyük oranda zarar görmüştür.Biz Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile Zarar tesbiti yaptık.Bu tesbitin sonucunda ise çiftçimizin Don ve Fırtınadan etkilendiğini ancak buna rağmen de bir çok çiftçimizin Tarım Sigortası yaptırmadığını gördük.Çiftçilerimizin ürünlerini sigortalattırması konusunda hassas davranması gerekir”dedi.

Sigorta yaptıranların TARSİM’e müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Akpınar, “Sigorta yaptıranlar, sigortadan raporlarına göre parasını alacak. Sigorta yaptırmayan çiftçilerimiz maalesef mağdur olacak” diye konuştu.

 >>>Haber-Görüntü ve Fotoğraf:Halil Demir/Afşin Haber Merkezi