Özellikle son 5 ay çerisinde, vatandaşların maruz kaldığı kontör dolandırıcılarına Afşin Asayiş Büro Amirliği tarafından büyük darbe vuruldu.

 

 

Asayiş Büro Amirliğimizin yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde; dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen ve değişik illerden para çekme işlemlerini gerçekleştiren 6 şahıs 3 ayrı İl’de yakalanarak tutuklandı.

 

 

1- 15.06.2012 tarihinde Afşin Asayiş Büro Amirliği dahilinde gerçekleşen ve H.Ç. isimli şahsa kendilerini C. Savcısı olarak tanıtan H,Ç., U.Ö ve R.K. isimli şahıslar Hatay il emniyet Müdürlüğü İskenderun Asayiş Büro Amirliği ile yapılan koordineli çalışma neticesi yakalanarak İskenderun Kapalı Ceza İnfaz kurumuna teslim edildi.

 

 

2- 24.07.2012 tarihinde R.T. isimli şahsa kendisini Cumhuriyet savcısı olarak tanıtan ve şahıstan 2.000 TL nakit para ve 200 TL tutarında da kontör dolandıran D.D. ve M.D. isimli şüpheliler para çekme işlemini gerçekleştirdikleri Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile yapılan ortak çalışma neticesi yakalanarak şahıslar Malatya Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

 

 

3- 22.11.2012 tarihinde kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan C.B. isimli şahsa 19.000 TL tutarında para yatıran A.İ.G. isimli şahsı dolandıran dolandırıcılık şebekesi üyesi C.B. yapmış olduğumuz araştırmalar neticesi şahıs belirlenerek Adana İl Emniyet Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ile yapılan ortak çalışma sonucu yakalanarak Adana Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.