1970’li yıllarda yapılan ve yaklaşık yarım asırdır araç geçişlerine hizmet veren Büğet Köyü ile Kaşanlı Köyü arasındaki tarihi köprüde hemen hergün bir kaza meydana geliyor.

Bugüne kadar onlarca kazaya sebep olan köprünün dar ve bakımsız olması ve yoldan ilk defa geçen sürücülerin göz yanılması az daha birilerinin canına kast edecek.

Konuyla ilgili Afşin Haber Merkezini ziyaretinde açıklama yapan Kaşanlı Köyü Muhtarı Yusuf Güzel ve Örenli Köyü Muhtarı Şaban Yıldız, Köprü ile ilgili Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal’a bilgi aktardıklarını konuyla ilgili Ünal’ın talimat verdiğini ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Canpolat’dan  Ödenek ayrıldı bilgisini aldıklarını ancak halen bir çalışma başlatılmadığını belirterek Köprünün acilen yenilenmesi gerektiğini belirttiler.

Büğet ile Kaşanlı köylerini birbirine bağlayan ve Afşin’i Gürün üzerinden Sivas’a bağlayan bu köprüde önceki gün yine kaza meydana geldi. Sürücülerin köprünün dar olduğunu bilmemesi ve göz yanılması sebebiyle meydana gelen kazada can kaybı yok. Maddi hasarla atlatılan kazanın geçmiş tarihlerde de çok örneği yaşandı.

Köylüler Konunun takipçisi olduklarını belirterek, “Burada birisinin ölmesi mi gerek? Bu köprü ne zaman yapılacak? Yetkililer bir an önce konuyla ilgilensin diyorlar.