Kahramanmaraş’ın en büyük ilçelerinden biri olan Afşin’de Şehrin tanıtımının yapıldığı ilk eser yayınlandı.

Afşin Kaymakamlığı tarafından 13 kişilik bir Komisyona hazırlatılan Kitap 155 sahifeden oluşuyor. Kuşe kâğıda Karton Kapaklı olarak üretimi yapılan Kitap Afşin’in en kapsamlı tanıtım kitabı olarak basıldı.

Kitabın tanıtım toplantısını yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan kitap hakkında Basın Mensuplarına bilgi verdi.

“Yaşadığımız yöreyi Tarih ve Coğrafyasıyla, ekonomisi, Sosyal ve Kültürel özellikleriyle gelenekleriyle tanıtmanın bunu bir fotoğraf objektifi sadakatiyle tespit etmenin ve halkımızın hizmetine sunmanın ciddi, devamlı ve sistemli bir çalışmaya ihtiyaç göstereceği açıktır. Yıllardan beri elinizdeki eser hacminde bir tanıtımın yapılmadığını görerek kendimizi bu noktada sorumlu hissettik.” diyen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “İller, İlçeler, Köyler medeniyetin yansımasıdır. Yaşamsal bütünün önemli bir parçasıdır. Her bir taşı nadide bir mücevher kadar değerlidir. Çünkü İnsan yaşar üzerinde. İnsanın oluşturduğu medeniyetin bir izdüşümüdür aynı zamanda. Onu bu kadar albenili yapan ve tutku haline dönüştüren şüphesiz ki üzerindeki yaşanmışlığıdır.”dedi.

Arıcan, “Afşin’i tarihi, kültürel, coğrafi ve sosyal yönden tanıtan bir kitap hazırladık. Bu kitap yaklaşık 4 yıllık bir zamanın ürünüdür. Bu kitapta Öğretmenlerimizden oluşan bir Komisyon var. Bu komisyonun emek ve gayretini unutmamak gerekir Onlara teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu eser Afşinimizi tanıtmaya katkı sağlayacaktır. Hem de gelecek nesillere bu bilgileri aktarma görevi üstlenecektir.”dedi.

Kaymakam Faik Arıcan toplantı sonrasında Kitabın Komisyon üyelerine Teşekkür Belgelerini takdim etti.