Büyüksevin Mahallesi Muhtarı Bekir Aytaç Afşin Haber Merkezine son zamanlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Aytaç, Dün Devlet Su İşleri Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın’ı Sevin Gurubu Muhtarları ve Afşin Belediye Meclis Üyesi Ahmet Canpolat ile birlikte ziyaret ederek Binboğa Göleti projesi dışında kalan Çanakçı mevkii konusunda talep bildirdiklerini ve talebin olumlu olarak karşılık bulduğunu belirtti.

 DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge  Müdürü Mevlüt Aydın Sevin Gurubu Muhtarlarını makamında kabul ederek Projesi tamamlanan Binboğa Göleti ile ilgili muhtarların talebini değerlendirdi DSİ 20. Bölge Müdürü Aydın, Binboğa Göleti sulama projesinde yer almayan Çanakçı mevkiinin projeye dahil edildiği müjdesini verdi.

 

 AYTAÇ BÜYÜKSEVİN MAHALLESİNDE YAPILANLARI ANLATTI!

 Büyüksevin Mahallesi Muhtarı Bekir Aytaç Afşin Haber Merkezi aracılığı ile Büyüksevin Mahallesinde yapılan son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 Geçtiğimiz yıllarda Türksevin ile Büyüksevin arasında yaşanan Çukurpınar sulama suyu sıkıntısı bu yıl yaşanmadı diyen Muhtar Aytaç, Su bu yıl eşit olarak kullanıldı ve arazilerimiz susuzluk sıkıntısı yaşamadı dedi.

 Büyüksevin mahallesinde çiftçilerin arazilere ulaşabilmek amacıyla kullandığı Toplamda 20 Kilometrelik yol Dozer yardımıyla yeniden yapıldı diyen Muhtar Bekir Aytaç, Kettoş Yaylası yolunun yeniden düzenlendiğini ve Yanyurt yayla yolunda ise çalışmaların devam ettiğini belirtti.

 

 İŞTE DİĞER HİZMETLER.

 30 Mart Mahalli İdareler Genel seçimleri sonrasında Büyüksevin mahallesine yapılan diğer hizmetler.

 -Tutluk’tan gelen suyun borusu İşadamı Musa Özkök (Özkök İnşaat) tarafından değüiştirildi.

 -Büyüksevin mahallesinde sondaj çalışması yapıldıç(Tepe mahallesi) Saniyede 1 litre su veriyor. Temizlendiğinde şebekeye bağlanacak.

 -Büyüksevin mahallesi içerisindeki yollar genişletiliyor ve parke taşı döşemesi için gerekli çalışmalar yapılıyor.

 -Büyüksevin mahallesi Tepecik Mevkiine 4 bin adet Çam ağacı dikimi gerçekleştirildi.

 -Okul önünde bulunan yaklaşık 700 metrelik mesafeye stabilize yeni yol açma çalışması tamamlandı.

 -Almaoğlu mezrasına Ağcapınar’dan su getirildi.