Afşin Belediyesinin 3 yıldır büyük uğraş vererek meydana getirdiği Hüyüklü yolu görkemli bir bulvara dönüşecek. Şuanda bir bölümü tamamlanan yol trafiğe açılırken, kısa zaman sonra Afşin, Eshab-ı Kehf külliyesinin taç kapısının da yer aldığı bir bulvara kavuşacak.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan; “Bu alan Afşin’imizin en önemli bulvarlarından biri olacak. Doksanlı yıllarda aslında bir yapım başlangıcı var fakat belediyemiz o günün şartlarında devam ettirememiş. Göreve başlarken en önem verdiğimiz yollardan birinin burası olması gerektiğine karar vermiştik ve bu kararımızı adım adım uygulayarak bu gün bu noktaya getirdik. burası bu şehrin prestij girişidir. Bulvarımız 40 m eninde, 4 m’ lik bir refüj’e ve 7 şer metrelik yan yollara sahip, çağdaş bir yol örneği olacak. Şuanda bir kısmını hizmete açabildik. Asfaltını döktük ve ağaçlandırmasını tamamladık. Geriye kalan kısmını da önümüzdeki yılsonuna kadar inşallah rabbimiz de görevde kalmayı nasip eder sene sonuna kadar burayı Afşin’in moda deyimle marka bir bulvarı haline getireceğiz. Bunun için her türlü hazırlık tamamlanmış durumda sadece alt yapı ve imar konusunda kısmı eksiklikler var bunlarda tamamlanarak inşallah 2014 yılının eylülünde hem de girişinde büyük bir Eshab-ı Kehf taç kapının birer bir örneği de yapılmış bir şekilde bir bulvar olarak hizmete açacağımızı düşünüyorum. İnşallah açmak bize nasip olur şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

Başkan Aydoğan bulvarın Afşin’e çok büyük katkısının olacağını vurgularken şu ifadeleri kullandı; “Şehirlerde giriş intibaları çok önemli. Bizim şehrimize iki koldan bir de kuzeyden kasabalar bölgesinden gelen yolumuz var yani üç koldan giriliyor. Bunlardan K.Maraş – Kayseri hattından gelip Malatya hattına giden kara yollarımızdan şehrimize giriş yapan iki tane yolumuz vardı. Hem giriş alanlarında imar kalitesi açısından, hem şehre girdikten sonra yolun güzergah açısından sorunlar var ve intiba olarak doğru bir intiba uyandırmıyordu. Bulvarın hemen yanında dubleks evlerle birlikte yeni açılan imar alanındaki imar disipliniyle birlikte ilk intiba hem cadde hem de bulvar anlamıyla hem imardaki kalite ve disiplin anlamıyla bir zenginlik göstereceği için şehrimizin gerçek yüzünü göstereceğini düşünüyorum. Dolayısıyla evet bu bulvarımız şehrimiz için bu manada da bir önem arz ettiği için buradan bir yol açmayı da önemsemiştik”