Afşin-Elbistan A Termik Santralinden, B Termik Santraline kömür taşıyan bant yollarında çıkan yangın korku ve panik yarattı. Sürtünmeye bağlı ısınma sonucu çıktığı tahmin edilen yangın sonrasında çalışan 2 üniteden biri devre dışı bırakıldı. Diğer ünitede ise belirli oranda enerji üretimi kısıtlamasına gidildi.

                Geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü Afşin-Elbistan B Termik Santraline, A Termik Santralinden kömür nakleden bant yollarında çıkan yangın korku ve paniğin yanı sıra enerji üretimine engel oldu. Saat 16.00 sıralarında Afşin’e bağlı Çoğulhan Mahallesi civarındaki üst bant yolunda yangın çıktı. Çevrede paniğe neden olan yangının sürtünme sonucu aşırı sıcaktan çıktığı ifade edilirken, büyük bir alan duman ve isle kaplandı.

                Çıkan yangın sonrasında 4 üniteden enerji üretimi yapılan 2 üniteden birinde üretim dururken, 2. ünitede ise enerji üretimi kısıtlamasına gidildi.

                Kısa süreli de olsa kömür nakli yapılan bant yollarındaki yangın endişe yaratırken, yangın 150 metrelik bir uzunlukta gerçekleşti. Yangının sönmesinin ardından çıkış sebebi yönünde tespit çalışmaları ve hasar tespit çalışmalarına başlanıldığı ifade edildi.