Kahramanmaraş Onikişubet İlçesi Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu tarafından Mevlit Programı gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Sunuculuğunu okul öğrencilerinden Sude ÖZEL ve Reva Su PINARBAŞI’nın yaptığı Mevlit Kaandili programı, okul öğretmenlerinden Mahmut SAVAN tarfından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

“1446 yıl önce dünyaya teşrifleri ile âlemleri aydınlatan, İnsanlığa önder, gönüller efendisine selam olsun.

 Peygamberimizi canımızdan ve tüm sevdiklerimizden daha çok sevmek, ancak yolunda gitmekle olur.

O’na itaatin Allah’a itaat olduğunu O’nu can ve maldan öte sevmek kâmil bir imanın göstergesidir.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan Okul Müdürü Hasan ACABOĞA daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“O’nu anlayıp iş, aile, toplum hayatımızda O’nun prensiplerini günümüze taşımak bizi cennete götürür.

Her yıl üç aylar girdiğinde Anadolu insanının “Surre Alayları” tertip edip Mekke ve Medine’ye yol almak O’na ulaşmanın O’na varmanın telaşıdır.

Bugün Müslümanların arasında çok farklılıklar, gevşeklikler, zaaflar, kusurlar, hatalar O’ndan uzaklaşmanın karşılığıdır.

Sünneti seniyyeyi uygulayıp bin şehit sevabına ulaşmayı bugün hangimiz hedefimize koyuyoruz.

Hangimiz O’nun gibi diğerkâm olup kardeşliğimizi perçinliyoruz.

Kin, düşmanlık, nefreti yok sayıp, hasbiliği, fahriliği, samimiyeti, teslimiyeti hangimiz tercih ediyoruz.

Evet bugün insanlık şaşkın. O’nu bilememenin, sünnetine sarılamamanın, ıstırabı içinde kıvranıyoruz.

İnsanlık alemi  O’nu tanımadıkça, O’nun izinden gitmedikçe kaybetmeye mahkumdur.

Sevgili Peygamberimizin doğumunun 1446. yıldönümünün, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan diler, hepinize programımıza şeref verdiğiniz için teşekkür eder, saygılar sunarım.” Dedi.

Açılış konuşmasından sonra Bilal ÖZÇELİK’in hazırladığı sunu izletildi peşinden 7/B sınıfından Aysel SEPETYAPAN bir şiir okudu.  6/H sınıfından Edibe Zeynep KEKİL ise Manzum hikâye dinletisini okudu.

Okul korosunun okuduğu ilahiler ve salavatlardan sonra Ödül törenine geçildi.

Okulda düzenlenen “Öğretmen” konulu şiir ve resim yarışmalarında Şiir dalında birinci olan Hacer Refika NACAR’a ve resim dalında birinci olan Zahide AKCAN’a plaketlerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ verdi.

Okulda yapılan Siyer-i Nebi sınavında dereceye giren 7/D sınıfından Esra Elif AVCI,6/D sınıfından Nimet Yaren DEMİR, 5/E sınıfından Esra Sude OĞUZ ve 8/B sınıfından Fatma Zehra BAĞCI’ya Altın ve para ödüllerini Manevi Okul Aile Birliği Başkanı  Akif BAKIR verdi.

Okuluda 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Hafızlık Kurslarından başarıyla mezun olan öğrenci Hafızlık Öğrencileri: 8/A Ayşenur , 8/H Zehra Nur TÜRK, 7/G Dilara AYBULUT ve   7/G Rümeysa SARIKAYA’ya Altın ödüllerini Okul Aile Birliği Başkanı Ekrem ÇİFTASLAN verdi.

Programın son bölümünde Huzeyfe YILMAZ öğretmen tarafından dua edildi ve Kahramanmaraş’ımızın geleneksel Mevlit Kandili ve badem şekeri ikramı yapıldı.