Kahramanmaraş – Dulkadiroğlu İlçesi Yaşar Gölcü İlkokulu 12 Şubat Maraş’ın Kurtuluşu etkinliklerinde okullarında coşkulu bir program düzenlediler.

Program Okul müdürü Bekir GÜNEŞLİCE’ nin  günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Bekir GÜNEŞLİCE: “Sevgili çocuklar, bizler Sütçü İmamların, Çakmakçı Saitlerin, Arslan Bey’in torunlarıyız. Bu topraklarda öyle bir destan yazılmıştır ki Maraş halkı verdiği varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle kazımıştır.  12 Şubat ruhu bu ülkenin her yerini sarmış milli bir ruhtur. İstiklal madalyalı “Kahraman” şehrimizle milletçe gurur duyuyoruz.” Dedi.

Okul müdürünün yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir ve yazılar okudular.

Yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan öğrenciler Maraş’ın Kurtuluşunun temel taşları olan; Davulcu Abdal Halil Ağa Olayı, Sütçü İmam Olayı, Bayrak Olayı  ve Maraş’a Kahramanlık unvanı verilmesi sahnesini canlandırdılar. Öğrenciler canlandırdıkları rollerle 12 Şubat 1920 Maraş ruhunu yeniden yaşattılar. Katılımcılar 12 Şubat Kahramanlarının adları okunduğunda “ Kalbimizde Yaşıyor!” nidalarıyla bu coşkuya ortak oldular.