Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 06 Mayıs 2015 Çarşamba günü Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesi hizmet veren Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) tanıtım programına katıldı.

 Vali Güvençer yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın çağımızın hastalığı olan kanserde erken tanı imkanını kullanabilmeleri için Bakanlığımız Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi’ni (KETEM) kurarak üzerine düşen görevi yapmıştır. Erken tanı cihazları, Valiliğimiz’in de mali desteği ile Kahramanmaraş merkezi ve Elbistan İlçemizde  son teknoloji ile türleriyele yenilenmiştir. Bina, cihaz ve yeterli personel imkanı ile vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Kırsalda farkında olmayan veya ulaşım imkanı bulamayan vatandaşlarımızı araçlarla taşıyarak erken tanı imkanı sunuyoruz. Günde 100 kişiye erken tanı koyabilme kapasitesine sahip bu kurum, % 40’lık kapasite ile günlük 30-40 vatandaşa hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızı bu hizmetten faydalanmaları için buraya davet ediyorum. 40-60 yaş arası özellikle hanım vatandaşlarımıza bu hizmetten yararlanmaları için çağrıda bulunuyorum. Sağlık teşkilatı ve KETEM çalışanlarına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kanser erken tanı cihazını inceleyen Vali Güvençer, cihaz hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Daha sonra resim sergisini gezdi.