Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ünal Ateş’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kahramanmaraş Onikişubat CHP İlçe Başkanı Ünal ateş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜN 103. YILI KUTLU OLSUN! Dünya Emekçi kadınlar günü bugün. Tarih boyunca horlanan dövülen öldürülen ezilen, hatta şairin dediği gibi soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen kadınlarımızın günü. Oysa ayaklarının altına cennet serilen analarımız onlar […]

Ünal Ateş’ten 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

07 Mart 2016 - 23:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat CHP İlçe Başkanı Ünal ateş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜN 103. YILI KUTLU OLSUN!

Dünya Emekçi kadınlar günü bugün. Tarih boyunca horlanan dövülen öldürülen ezilen, hatta şairin dediği gibi soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen kadınlarımızın günü. Oysa ayaklarının altına cennet serilen analarımız onlar dağlara kaçırıp uğruna hapis yattığımız yârimiz onlar.

İşte 8 Mart 1857 yılında Amerikalı dokuma işçisi kadınlar, eşit işe eşit ücret ve sekiz saatlik iş günü taleplerinin bedelini canları ile ödediler. 1910 yılında Kopenhag’da Avrupa da oy hakkı mücadelesi için güç birliği yapmak amacı ile toplanmış olan sosyalist kadınlar kongresi aldığı  kararla 8 Mart’ı Amerikalı dokuma işçisi kadınların anısına ‘ Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak ilan etti. Âmâ 106 yıl geçmiş ama ne dünya da nede ülkemizde çok da bir şeyler değişmemiş. Yıl 2016 Suudi Arabistan’da bir konferans KADINLAR İNSAN MIDIR? Ve hedefi daha demokratik daha uygar bir ülke olan Türkiye’nin müttefik olduğu ülke Suudi Arabistan. İşte bu olanlar bizi ülkemizi adına kaygılandırıyor. Ortadoğu başta olmak üzere kendi sınırlarımızda ve yakın komşularımızda süren  çatışma ve savaşlarda hergün onlarca kadın ölüyor, binlercesi başta evlat acısı olmak üzere her türü acı ve şiddetle kavruluyor. Onlarcası hergün daha iyi bir yaşam için çıktıkları yolda ya azgın sularda can veriyor ya da tecavüze, şiddete, işkenceye maruz kalıyor.

Ve yine dünya da erkeklere oranla %25-50 oranında daha düşük ücretle çalışan ve her 3 kadından biri şiddette, her 5 kadından biri tecavüze maruz kalıyor. Üstelik bu şiddet ve tecavüz vakalarının %50’sinden fazlası, kadınlarımızın ya ayrıldıkları eşleri ya da hala evli olmak zorunda kaldıkları eşleri tarafından gerçekleştiriliyor. Çocuk yaşta denebilecek kadınlarımızın, genç kızlarımızın ise, bu şiddete maruz kalma oranı %7. Yani eğitim seviyesi ne olursa olsun; her 10 aileden birinde şiddet vakası görülürken, her 100 çocuktan 4 de tacize ve şiddete maruz kalıyor. Ülkemizde 4+4+4 eğitim sisteminin getirilmesiyle çocuk gelin sayısının artmasında toplumun büyük bir endişesi bulunmakta ve bu sistemin dezavantajlarının büyük olacağı da vurgulanmaktadır. 21 yüzyılda kadınların hala en yakınları tarafından öldürüldüğü, kız çocuklarının okula gidemediği, çocuk gelin ve çocuk annelerin bulunduğu, insan Hakları Bildirgesi’nin ilk maddesi olan Yaşama Hakkını bile kullanamayan kadınların olduğu bir dünyada yaşamaktan dolayı utanç duymaktadırlar.

Birleşmiş Milletler Kadına Yönelik her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması sözleşmesi(CEDAW) ülkemiz tarafından imzalanmış olmasına rağmen, ne yazık ki yasal düzenlemeler; töre cinayetleri, kız çocuklarının okutulmaması, iş yaşamında kadın istihdamının engellenmesine neden olan düşünce ve önyargıların önüne geçememektedir. Üniversitelere öğrenci alırken kadın erkek ayrımı yapılmazken, bugün özel sektör başta olmak üzere personel alım ilanlarına da yansıyan cinsiyet ayrımcılığı da oldukça düşündürücüdür.

Ülke nüfusunun %50 sini oluşturan kadınların evde oturmasının beklenmesi nüfusun %50 sinin atıl bırakılarak hiçe sayılması demektir. Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanamadıkları toplumda, kadınların kendi kararlarını kendilerinin aldıklarından bahsedemeyiz. Demokrasinin olduğu yerde kadın erkek ayrımı yapılmadan herkesin kendi ekonomik özgürlüğünü kazanma imkânı vardır.

Kadına yönelik her türlü tacizin giderek arttığı ve bunun hak olarak görülmeye başlandığı günümüz şartlarında kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, kadınların çalışma alanlarında cinsel kimlikleriyle değil, çalışma disipliniyle, bilgi, tecrübe ve üretken fikirleriyle sorgulanmak ve değerlendirilmek istediklerini söylemekteler.

Oysa ülkemizde ve diğer bazı ülkelerde  kendine” bilim adamı “yada “din alimi” dedirten birtakım soytarılar 9 yaşındaki kızların evlendirilebileceğini kadına şiddetin haklı bir uygulama olduğunu, kişinin kendi öz kızına şehvet duymasının olabilecek bir durum olduğunu söyleyebilecek kadar aşağılık bir davranış ve tutum içine girmişlerdir.

Başta bir insan olarak, herkesin ve daha çok kadının, insana yaraşır iş koşullarında ve insanca yaşamaya yeterli ücretlerle çalışabilecekleri; temel insan haklarının, çalışma hakkının, sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik haklarının güvenceye alındığı öldürülmeden, şiddete uğramadan ,taciz edilmeden ve kadın kimliğiyle değil Yüce Yaradanın yarattığı en değerli varlık insan olarak görüldüğü bir  dünyaya kavuşmalarını diliyor; 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUZ.

Ünal ATEŞ

CHP ONİKİŞUBAT İLÇE BŞK:

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ