Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ufka yolculuk kitaplarla buluşturuyor

Ufka yolculuk umre ödüllü hadis yarışmasının kitapları okuyucusuyla buluştu Kahramanmaraş’ta, inanç, ahlâk, eğitim, kültür ve çevre konularındaki faaliyetleriyle dikkat çeken  MERDAN Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği; Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü; Son Peygamber Platformu Kahramanmaraş İl Temsilciliği ve Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu, Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Kültür Yarışmaları-4 (Hadis Yarışması) kapsamında, Çukurova Elektrik Anadolu […]

Ufka yolculuk kitaplarla buluşturuyor

22 Ocak 2016 - 19:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ufka yolculuk umre ödüllü hadis yarışmasının kitapları okuyucusuyla buluştu

Kahramanmaraş’ta, inanç, ahlâk, eğitim, kültür ve çevre konularındaki faaliyetleriyle dikkat çeken  MERDAN Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği; Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü; Son Peygamber Platformu Kahramanmaraş İl Temsilciliği ve Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu, Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Kültür Yarışmaları-4 (Hadis Yarışması) kapsamında, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde, Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Sayın Hanefi MahçiçeK’in de katılımıyla, yarışma kitaplarını okuyucularıyla buluşturdu.

Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde, Hadis yarışması kitabının dağıtım törenine katılan Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Sayın Hanefi MahçiçeK, öğrencilere altın nasihatlerde bulundu. Türkiye’nin edep ve ahlak kaideleriyle yetişen gençler üzerinde ayağa kalkacağını ifade eden Başkan MahçiçeK, şöyle konuştu:

“Esas olan şey, sizlerin ülkeye ve millete faydalı bireyler olarak yetişmenizdir. Unutmamamız gereken şey şu ki parayla satın alınamayacak bazı şeyler vardır. Bunlardan bir tanesi itibarımız, bir diğeri de edebimiz ve ahlakımız. Bunu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Bu hasletlerimizi, bu özelliklerimizi, bu değerlerimizi kaybetmediğimiz sürece bu ülkenin önünde durabilecek hiç bir güç yoktur” dedi. Bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin iyi yetişmiş insanlar olduğuna vurgu yapan Başkan Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:  “Bu ülkenin çocuklarının hangi alanda okursa okusun, o alanın en iyisi olması lazım. Özgüvenimizin tam olması lazım. Edeple, terbiyeyle, saygıyla kendimizi ifade etmemiz gerektiğini iyi kavramamız lazım. İnşallah bu ülkenin geleceği olan sizlere güveniyoruz.”

Programa, Son Peygamber Platformu Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin PaK, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet ÖzkuL, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Gökdaş ve  Okul Müdürü ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin PAK, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında ödüllü kitap okuma yarışmasının konusunun  ‘Hadis’ olduğunu belirtti. İzzettin PAK, yarışmada temel alınan kaynak eserin ise; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Mehmet Emin Özafşar’ın hazırladığı “Riyazü’s -Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitap olduğunu belirtti. Yarışmayla ilgili tüm bilgilere ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşılabileceğini belirten İzzettin PAK, Ödüllü Kitap Okuma Yarışması hakkında konuşmalarına şöyle devam etti:

Yarışmamız 6 ayrı kategoride gerçekleştirilecektir. Buna göre yarışmanın kategorilerini şöyle sıralayabiliriz:

A Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak,14 yaşından küçük olanlar (01.01.2002 tarihinden sonra doğanlar).

 

B Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak,14 yaşından büyük, 19 yaşından küçük olanlar (1 Ocak 1997 – 31 Aralık 2001 arası doğanlar).

 

C Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak,19 yaşından büyük olanlar (31.12.1996 tarihi ve bu tarihten önce doğanlar).

 

D Kategorisi/İhtisas Kategorisi:  Resmi veya fahri din görevlileri (İmamlar, Müezzinler, Kur’an Kursu Hocaları, Vaizler vs.), İlahiyat Mezunları ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu kategori, bu meslek dallarında halen çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir. Ayrıca kendini bu alanda yeterli gören diğer yarışmacılarımız da bu alanda sınava girebilirler.

 

NOT: 2 Yıllık İlahiyat Ön Lisans öğrencileri, 2 Yıllık İlahiyat Ön Lisans mezunları, 4 Yıllık İlahiyat öğrencileri ve 4 Yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri bu kategoriye dâhil değildir. Bu kişiler yaşlarına göre uygun kategorilerde yer alacaklardır.

 

E Kategorisi: Yarışmaya Türkçe dilinde online (internet üzerinden) katılacak olanlar, bu kategoride yarışacaklardır. Bu kategoride yaş sınırı bulunmamaktadır.

 

F Kategorisi: Yarışmaya İngilizce dilinde online (internet üzerinden) katılacak olanlar. Bu kategoride de yaş sınırı bulunmamaktadır.

CENNETE GİDEN YOLDA SİZE DOSTLUK EDEN ORGANİZASYON

Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır. 

Kültür Yarışmaları

Bu sene dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, “her Müslüman’ın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine”  yardımcı oluyoruz.

 

 Geniş Katılım

Türkiye’de 81 ilde 679 ilçede ve 11.571 sınav merkezinde düzenlenen yarışmamıza yüzbinlerce kişi katılmaktadır.

Online Sınav

Yarışmaları internet üzerinden de gerçekleştiriyor, böylece mekândan bağımsız kılarak arzu eden herkese katılma imkânı sunuyoruz. Geçen sene, yarışmaya 61 farklı ülkeden kayıt yapıldı.

Program, Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Kültür Yarışmaları – 4 (Hadis Yarışması) kitaplarının öğrencilere dağıtılmasıyla sona erdi.

9 copy 19 copy

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ