Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ufka Yolculuk 10 Dulkadiroğlu Okul Müdürlerine Tanıtıldı

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği tarafından Dulkadiroğlu ilçesi okul idarecilerine yönelik 10 uncu Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Pınarbaşı Çınaraltı Tesislerinde yapıldı.   Kahramanmaraş’ta Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen, Türkiye genelinde SERVER YAŞAM VAKFI tarafından düzenlenen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” Dulkadiroğlu Tanıtım Toplantısı […]

Ufka Yolculuk 10 Dulkadiroğlu Okul Müdürlerine Tanıtıldı

03 Mart 2022 - 23:40A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği tarafından Dulkadiroğlu ilçesi okul idarecilerine yönelik 10 uncu Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Pınarbaşı Çınaraltı Tesislerinde yapıldı.

 

Kahramanmaraş’ta Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği tarafından organizesi üstlenilen, Türkiye genelinde SERVER YAŞAM VAKFI tarafından düzenlenen “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” Dulkadiroğlu Tanıtım Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Pınarbaşı Çınaraltı Tesislerinde yapıldı.

PROGRAMA AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=7mi32Xp905E

 

Ufka Yolculuk Yarışması Dulkadiroğlu Tanıtım Toplantısına; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Hüseyin Yılmaz, İl Sorumlusu Ersoy Kaba, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Pak ve Dulkadiroğlu İlçesinde görev yapan okul idarecileri katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dernek Başkanı Mehmet Pak; Ufka Yolculuk Yarışmalarının yanı sıra, 8 milyar insanlık âlemini kapsayacak şekilde; Eleştirel düşünme, Helal ve Sağlıklı Yaşam, Kur’an-ın Anlamıyla Buluşmak, Sivil Savunma, İzcilik ve Gençlik çalışmaları, “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği gibi çeşitli alanlarda yürüttükleri çalışmalarından bahsettiği konuşmasında, Dernek faaliyetlerine katkıları ve destekleri dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve programa yoğun bir katılım sağlayan okul idarecilerine teşekkür etti.

 

ÇİFT KANATLI ÖĞRENCİLER

Programda selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman; yarışma konusunun öneminden bahsederek; bizim Milli Eğitim olarak hali hazırda yaptığımız ve yapmamız gereken bir çalışmayı STK larımız gönüllü olarak yapıyorlar. Biz bundan mutluluk duyuyoruz, Kamu ve STK işbirliğini önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgemizde de belirtildiği gibi öğretimin yanında eğitime de ağırlık vererek öğrencilerimizi çift kanatlı olarak yetiştirelim. Öğrencilerin yarışmaya girmeleri olayın bir boyutu, fakat yarışma için hazırlanan ve bizlere sunulan bu kitapları içerisindeki değerleri kazanmaları için öğrencilerimize mutlaka okutmaya gayret edelim.

Sağlıklı Düşünmek konulu Ufka Yolculuk yarışmasını öğrencilere anlatalım, kitapların okunmasını teşvik edelim, öğrencilerimiz bir yandan Sağlıklı Düşünme becerilerini geliştirirken diğer yandan da yarışmada dereceye girerek, hatta Türkiye birincisi olarak büyük ödülün sahibi olsunlar diyerek; Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarını düzenleyen STK lara teşekkür etti.

 

KAMU STK BİRLİKTELİĞİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş; Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde faaliyet gösteren STK larımızla yakın ilişki ve işbirliği içerisindeyiz, imkanlarımız dahilinde özellikle genç kuşakların eğitimlerinin desteklendiği bu tür organizasyonların yanında yer alıyoruz. Kahramanmaraş gibi münevverlerin, mütehassısların, şair ve yazarların yetiştiği kadim kentte Sağlıklı Düşünmek konulu yarışmaya katılımın yüksek olacağını, İl Milli Eğitim Müdürümüzün de dile getirdiği gibi Türkiye birincisi çıkmasını temenni ederek, organizasyon ekibine ve okul müdürlerine teşekkür etti.

 

8 MİLYAR İNSANLIK ÂLEMİNE ÖRNEK

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması Doğu Akdeniz Bölge Danışmanı Eğitimci Hüseyin Yılmaz;   Güzel bir geleceğin iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlaklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmekle mümkün olacağına inanıyoruz.

Dokuz yıldan bu yana düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının bu yıl 10 uncusunu organize etmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek bu yılki yarışma içeriği hakkında bilgiler verdi.

9 yılda 81 il, 922 İlçe, 3.762.969 Katılımcı ve 100.000+ Gönüllüye ulaşan organizasyonumuzda Kahramanmaraş’tan yaklaşık 50 bin gencimizi Ufka Yolculuk ile buluşturduk. Bu yıl yarışmamıza 7 den 70 e büyük küçük her yaş grubu, yani yetişkin bireyler de katılabilecekler.

 

Server Yaşam Vakfı tarafından Türkiye genelinde yapılmakta olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları bu sene “Sağlıklı Düşünmek” teması ile 10 uncu kez sizlerle.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her bireyin bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine sınav atmosferini yaşayarak uzun soluklu bir eğitim maratonundan geçmesine yardımcı oluyoruz.” dedi.

 

NEDEN SAĞLIKLI DÜŞÜNMEK?

Yılmaz konuşmasının devamında; “Sokaklarda boy boy duran tabelalar, reklam panoları, haberler, sosyal medya paylaşımları, filmler, tek tuşla herşeye pencere açan cihazlar; duyularımızı basamak yapıp zihnimize bir çok mesaj aktarıyorlar.

Varsayımlar, asılsız inançlar, hakiki bilgi görüntüsüne bürünüp sorgusuz sualsiz düşünce dünyamıza sızıyorlar. Evimize niyetini bilmediğimiz kimseyi almayacağımız gibi her bilginin de süzgeçten geçmeden düşünce dünyamıza girmesine izin vermemek gerekiyor.

İyi-kötü, doğru-yanlış her türlü bilginin yağmur gibi yağdığı ve kolaylıkla yayıldığı bir zamanın içinde bilginin özellikle de tasarlanmış bilginin, artış hızını ve topluma etkilerini gören Ufka Yolculuk Ekibi bu yıl “sağlıklı düşünmek” konusuna dikkat çekmeye karar verdi.

Ufka yolculuk doğru kaynakları ve doğru bilgiyi seçebilme becerisini artırmak, bakış açılarını genişletmek, dünyada olanları doğru kavramak için, doğru anahtarlarla yeni kapılar açmak isteyen 7’den 70’e herkesi bu yıl “Sağlıklı Düşünmek” konusunda yarışmaya bekliyor.” dedi.

 

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Kaybedeni olmayan yarışma sloganı ile yola çıkan Ufka Yolculuk Yarışmasında Yarışmaya özel hazırlanan birbirinden eşsiz kitapları okuyarak elde ettiğimiz kazanımların yanı sıra; Türkiye ve Kahramanmaraş’ ta dereceye girecek olan yarışmacılara toplamda 1 Milyon TL yi bulan para ödülü de veriliyor.

 

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiler www.ufkayolculuk.com web sitesinde ve Ufka Yolculuk sosyal medya hesaplarında yer alıyor.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ