Kahramanmaraş’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl müdürlüğü işbirliği sonucunda 9 ay süreli geçici 200 hizmetli noter huzurunda kura ile belirlendi.

 

İlimiz merkezinde faaliyette bulunan ve personel yetersizliği nedeniyle hizmetli ataması yapılamayan okullarımıza çalışma ve iş kurumu (İŞKUR) İl müdürlüğü işbirliği halinde Toplum Yararına Çalışma Programı hizmetleri sözleşmesi çerçevesinde temizlik vb işlerde çalıştırmak üzere 150 bayan ve 50 erkek olmak üzere toplam 200  geçici hizmetli personel görevlendirilmesi için 509 erkek 678 bayan,olmak üzere 1187 kişi müracaat ettiğinden dolayı Toplum Yararına Çalışma Programlarının (TYÇP) katılımcıların seçimi ve sınırlılıkları ile ilgili 2. Maddesinde “öngörülenden fazla katılımcıların söz konusu olması durumunda, katılımcılar Noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecektir”  maddesi gereği 200 asil ve 75 yedek müracaatçı üye 1. Noter Ali Nalçacıoğlu tarafından çekilen kura ile belirlendi.

 

Kura çekimine Çalışma ve İŞKUR Müdürü Ali Yüce, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Akküncü, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran, İŞKUR  Şube Müdürü Mehmet Arslan, Milli Eğitim HBÖ Şefi Bayram Metin, basın mensupları, bazı personeller ve  hizmetli adayları katıldı.