Maraşta Haber
Maraşta Haber

Suriyeli Öğrencilerden Cumhuriyet Bayramı Gösterisi

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılı dolayısıyla Konteyner Kent’te Geçici Barınma Merkezi okulları tarafından  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı yapıldı. Kutlama Programı Atatürk ve Türk büyükleri için saygı duruşu ve müteakiben İstiklal Marşımızla başladı.              “Ulus olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız Kurtuluş Savaşı’mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden […]

Suriyeli Öğrencilerden Cumhuriyet Bayramı Gösterisi

30 Ekim 2017 - 23:52A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılı dolayısıyla Konteyner Kent’te Geçici Barınma Merkezi okulları tarafından  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı yapıldı.

Kutlama Programı Atatürk ve Türk büyükleri için saygı duruşu ve müteakiben İstiklal Marşımızla başladı.     

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın       

“Ulus olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız Kurtuluş Savaşı’mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden 94 yıl geçmiş bulunmaktadır. Bu sebeple bu çok önemli ve anlamlı günde herkesi büyük bir içtenlikle kutluyorum. Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi en baştan tam bağımsızlık ve de muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür. Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluşundaki temel mantıkta olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için bugün hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.” Diyerek Günün Anlam ve önemini Belirten Konuşmasına başlayan açılış konuşmasına başlayan Okul Müdürü Turgut Taptal daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Bu nedenle de, büyük bir imparatorluktan Cumhuriyet’e doğru giden yolu çok iyi bilmek, anlamak, kavramak ve hatırlarımızda her daim canlı tutmak zorundayız. Çünkü bu süreç yüce devletimizin bekası ve ulusumuzun geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir kılavuzdur. Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde ve önderliğinde büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tüm varlık ve değerleriyle sonsuza değin yaşatılması çocuktan kadına, yaşlıdan gence herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin milletler arası bağı güçlü, dışa dönük, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmiş, büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedeflere koşması ve ulaşması hepimizin kuşkusuz ki en büyük hedefidir. İnanıyorum ki bu duygular var oldukça Cumhuriyetimizin 100. yılında, dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de yer alması beklenen bir gelişme ve ulaşılmış bir hedef olacaktır. Bunun için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız.

Değerli Misafirler, ülkemiz, Büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kuruluşta ortaya koydukları temel amaçlara ve hedeflere kuşkusuz ki ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu büyük günün 94. yıldönümünde, bütün halkımızın, bütün öğretmen arkadaşlarımın ve geleceğimizin teminatı olan siz değerli öğrencilerimizin bu büyük bayramını kutluyor, vatanı uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Bu açılış konuşmasından sonra sunuculuğunu Muhammet Bayırlı ve Halide Şeker’in yaptığı Suriyeli öğrencilerin birbirinden güzel 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinlikleri başladı.

Fatma Elemi- Cumhuriyet Nasıl İlan Edildi, Nur Koca-En fal –Bayrak, Enam Tuluk- Olmasaydı Cumhuriyet şiirlerinden sonra Lise öğrencilerin hazırladığı vatanım Korosu en anlamlı şarkıları yorumladı.

Fatma Brimo- Anadolu ve Cumhuriyete Sesleniş, Abdulkadir Cabir (Ortaokul)- Cumhuriyet- peşinden de Ortaokul öğrencilerinden- Dağ Başını Duman Almış Korosu yerini aldı.

Safiye Halaf- Bugün, Umame Asvad-Atatürk ve Cumhuriyet, lbtihal Valo-Cumhuriyet Yolumuz, Adle Şılala-Bu Sabah İçimde ve Oratoryo- İlkokul korosu ve ortaokul Öğrencilerimizden Ali Sülo ve misafiri ile program son buldu.

Programa Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Göç İdaresi Müdürü Harun Demirkol, İl millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikçi, Dulkadiroğlu İlçe Millî eğitim Müdürü Ertan Göl, Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa duran, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yunus Haskılıç, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ