Türkiye’nin  3.büyük camisi olan Abdülhamithan Camisinin hemen yanı başında bulunan Şerife ve Yaşar Gölcü Kız Kuran Kursu ; 2010 yılından beri azimle, heyecanla ve dahi ihlasla hizmet veriyor.

Eğitime başladığı yıldan bugüne öğrenci kapasitesini ve hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen Şerife ve Yaşar Gölcü Kız Kuran Kursu  bunda bir hayli mesafe kat etmiş ve  2013 yılı itibariyle 6 öğretici ve 100 öğrencisiyle  Kur’an muhafızları yetiştirmeye devam etmektedir.

Yarıya yakını hafızlık eğitimine devam eden öğrenciler, hafta sonlarında Kahramanmaraş Merkez İmam Hatip  Lisesinde yüz yüze eğitim katılarak lise eğitimlerini devam ettirme imkanı bulmaktadırlar.

Teknolojik eğitim araçları, bilgisayar ve projeksiyon destekli sınıflarda öğrencilerin kaliteli bir eğitim alabilmeleri için tüm çalışanlarıyla yoğun bir gayret gösterilen Şerife ve Yaşar Gölcü Kız Kuran Kursu  her geçen gün başarılarına yenilerini eklemekte ve  bu öğretim yılında elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettirmiştir.

Fatma Ceren adlı öğrenci 2012-2013 hafızlık  sınavında bölge 1.  si  olurken, Tugba Arslan ile 17 yaş altı, Esra Kesme ile de  17 yaş üstü birincilikler elde edilmiş ve şimdi ise bölge ve Türkiye birinciliği hedeflenerek çalışmalar bu istikamette sürdürülmektedir.