Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Sekiz tez, bir kitapta”

Temel İslami Bilimci Yüksek Lisans Öğrencileri Bir İlke İmza Atarak Bir Araya Geldi… Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslami Bilimler Ana Bilim Dalından tezsiz ikinci öğretim yüksek lisanstan mezun olan öğrenciler bir ilke imza atarak hem mezuniyetin kutlaması hem de hazırladıkları tezi bir kitap altında toplamak üzere buluştu. Küçük ev salonunda yapılan […]

“Sekiz tez, bir kitapta”

07 Mart 2015 - 13:14A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Temel İslami Bilimci Yüksek Lisans Öğrencileri Bir İlke İmza Atarak Bir Araya Geldi…

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslami Bilimler Ana Bilim Dalından tezsiz ikinci öğretim yüksek lisanstan mezun olan öğrenciler bir ilke imza atarak hem mezuniyetin kutlaması hem de hazırladıkları tezi bir kitap altında toplamak üzere buluştu.

Küçük ev salonunda yapılan buluşmada, KSÜ sosyal Bilimler enstitüsü temel İslami bilimler ana bilim dalında yüksek lisanstan mezun olan çoğu din görevlisi olan öğrenciler birlik ve beraberlik örneği sergilediler.

Türkiye’de bir ilk olacak, basılmış olan tezlerin toparlanıp Yazar Yaşar Alparslan’ın editörlüğünde tek bir kitap halinde basılmasının galasını da gerçekleştirmiş oldular.

Günün anlam ve önemine binaen Programda konuşan KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Pak 2013-2014 eğitim öğretim yılıyla birlikte ikinci öğretim tezsiz programının çok ilgi gördüğünün altını çizdi. Dekan Pak, “Bu programla birlikte gerek Diyanet personeli arkadaşlarımız, gerekse diğer kurumlardan ciddi durumda rağbet gördü. Çok verimli neticeler aldığımızı düşünüyorum. Bugünde burada tezsiz yüksek lisans programımızın ilk mezunu olan arkadaşlarımız ilk olmasının kadirşinaslığıyla birlikte bizleri davet etmişler. İnşallah bundan sonra fakültemizin ilmi etkinliklerini daha da artırarak şehrimize hizmetler vereceğini umut ediyorum.”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher de konuşmasında, Kahramanmaraş’ın medarı iftiharı olan Sütçü İmam Üniversitemizin İlahiyat Fakültesinin çok güzel çalışmalar içerisinde olduğu söyledi. Müftü Gevher, “Müftülük olarak 2 bin personelimiz var. Bizim için önemli olan bu ve her gün bir adım daha ileri gidiyorlar. Personelimizin ciddi bir kısmı Yüksek lisans, doktora gibi bu ilim yuvamızdan çeşitli fakültelerimizden istifade ediyorlar. Tabi ki burada bu akşam 8 tane görevlimizin çeşitli kurumlardan, yüksek lisanslarını tamamlayıp ileriye doğru hızlı adımlarla ilerlemesi bizi mutlu ediyor. İlahiyat fakültemizin gölgesinden ilminden, irfanından seminerlerimizde bu çalışmalarımızdan istifade ediyoruz. Ben bu çalışmalarımızın hızla ileriye gitmesini temenni ediyorum.”şeklinde konuştu.

Programın organizesinde büyük emeği olan dönem birincisi Veli Dinçarslan mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Dinaçarslan bir yıl boyunca kendilerine emek veren, katlanan, güzide hocalarına teşekkür ederek, “Her zaman yanımızda oldular. Belki Kahramanmaraş’ta ilk defa İslami bilimler dalında 2. Öğretim dalında mezun olan arkadaşlarla birlikte bir araya geldik. İnşallah bunu geleneksel hale getireceğiz. İlk mezunları olarak da şöyle bir proje hazırladık. Kabul edilmiş veya üniversitemizde yayınlanmış olan bu sekiz projeyi, Yazar Yaşar Alparslan hocamızın da editörlüğünde bu sekiz projeyi kitap halinde KSÜ amblemiyle bastırmayı düşünüyoruz, buda Türkiye genelinde ilk olacak.”dedi.

Daha sonra Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher burada yaptığı duada tüm öğrencilere zihin açıklığında bulundu, başarı diledi.

Toplantıya İl Müftüsü Muhammet Gevher, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Pak, İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr Abdulkadir Evgin, İlahiyat fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr Ahmet Ak,  Prof. Dr Abdulhamit Sinanoğlu, Yar. Doç. Dr. Ahmet Güneş, Yar. Doç Dr. Hamza Karaoğlan ve Yazar Yaşar Alparslan öğrencileri yalnız bırakmadılar.

Mezun olan öğrenciler; Kale dibi Ptt Müdürü Mustafa Akış, Onikişubat Tapu Müdürü Mehmet Ali Yıldırım, İngilizce Öğretmenimiz Abdussamet Aydoğmuş, Sınıf Öğretmeni Ahmet Tabak, Kahramanmaraş Müftülüğünden Veli Dinçaslan, Davut Akıllı, Veli Ay ve Kozan müftülüğünde görevli Mehmet Dalkır oldu.

Arasında Yezidilerle ilgili gündem konusu olan Sekiz öğrencinin hazırladığı tez Yazar Yaşar Alparslan tarafından kitap haline getirilecek.

Program, aile fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Haber- Kamera: Hacı Ali Güneçıkan

DSCF6027 copy DSCF6028 copy DSCF6031 copy DSCF6034 copy DSCF6036 copy DSCF6043 copy DSCF6044 copy DSCF6046 copy DSCF6048 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ